Dev petrol sahası ortaya çıkınca, dünya gözünü oraya dikti!

Kuzey Irak'taki petrol ve doğalgaz yatakları, dünya enerji ve finans piyasasına yön veren ailelerden Rothschild'leri de harekete geçirdi.

Dev petrol sahası ortaya çıkınca, dünya gözünü oraya dikti!

Kuzey Irak'ta yeni petrol yatakları keşfeden aile, danışmanı Almanya eski Şansölyesi Schröder'i bölgenin enerji üssü Adana'ya gönderdi.

Türkiye'nin barış süreci uluslar arası eko-politik dengeleri sarsmaya devam ediyor. Yenişafak'ın haberine göre, Ortadoğu'nun enerji koridoru Adana'da konuşan eski Alman Şansölyesi Gerhard Schröder, barış sürecini başlatan hükümetin cesaretini takdir ettiğini belirterek, 'Silahları bırakması gereken taraf devlet ve resmi kurumlar değildir. Karşı tarafın silahları bırakması gerekir. Doğru olan Kuzey Irak gaz ve petrollerinin Türkiye'den taşınmasıdır' dedi.

Türkiye’nin büyümesiyle birlikte, önümüzdeki yıllarda ülkenin, yabancı şirketler için iyi bir yatırım merkezi konumuna geleceğini anlatan Schröder, Türkiye’nin petrol ve gaz yatakları nedeniyle kritik bir pozisyonda yerleştiğini, Adana’nın da Türkiye’nin gelişimi açısından büyük önemi bulunduğunu belirterek, şunları söyledi:
  “Dünyanın enerji kaynaklarının yüzde 70’i doğuda bulunuyor, tüketici AB ülkeleri ise batıda. Türkiye doğu ile batıyı, kuzey ile güneyi birleştiriyor. Bu nedenle Türkiye, enerji kaynakları sınırlı olsa bile dünya enerjisini etkileme potansiyeli oldukça yüksek. Bu doğrultuda Adana şehrinde enerjinin önemi gittikçe artıyor. Zaten Financial Times Dergisi tarafından da Adana, geleceğin doğrudan yabancı yatırım bölgeleri arasında gösterildi. Adana bölgesi, Türkiye’nin ekonomik anlamda büyümesinde ve Avrupa’nın gelişmesinde çok önemli bir rol oynayacaktır.”

ROTHSCHILD DANIŞMANI

Eski Almanya Şansölyesi Gerhard Schröder, Kuzey Irak'taki petrol ve doğalgaz yataklarıyla yakından ilgileniyor. Zira, Kuzey Irak'ın en büyük petrol üreticisi olan Genel Enerji şirketinin ortaklarından olan Rothschild ailesine danışmanlık yapıyor. Genel Enerji geçtiğimiz hafta Kuzey Irak'ta iki yeni büyük petrol sahası bulduğunu açıklamıştı. Toplantıda Türkiye'nin doğuyla batıyı, kuzeyle güneyi birleştiren pozisyonu sayesinde transit ücretlerinden kar sağlayabileceğine dikkat çeken Schröder, 'Türkiye enerjiye aç ve enerji kaynakları sınırlı olsa bile dünya enerji piyasasını etkileyecek bir güçte. Doğru olan Kuzey Irak gaz ve petrollerinin Türkiye'den taşınmasıdır. Ancak hem Bölgesel yönetimle hem de ulusal yönetimle sağlıklı bir iletişim şart. Adana, Türkiye'nin ve Avrupa'nın gelişmesinde çok önemli bir rol oynayacaktır' diye konuştu.

<< Önceki Haber Dev petrol sahası ortaya çıkınca, dünya gözünü oraya... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER