Dünya, 'Türk Okullarının' başarılarını tescillemeye devam ediyor

Romanya’daki Türk okulları Lumina Eğitim Kurumları, kuruluşunun 20. yıl dönümünü Romanya Eğitim Bakanı Remus Pricopie tarafından verilen ‘mükemmellik ödülü’ ile taçlandırdı.

Dünya, 'Türk Okullarının' başarılarını tescillemeye devam ediyor

Romanya’daki Türk okulları Lumina Eğitim Kurumları, kuruluşunun 20. yıl dönümünü Romanya Eğitim Bakanı Remus Pricopie tarafından verilen ‘mükemmellik ödülü’ ile taçlandırdı. Kendi çocuğu da Lumina okulunda okuyan Bakan Pricopie, “Ben, hem öğretmen hem veli, hem de milli eğitim bakanı olarak her zaman bu okulların yanındayım. Lumina, eğitimde ciddi bir model ve bütün diğer okullara da model olmalı.” dedi.

EĞİTİM BAKANI: KISA SÜREDE ÇOK İYİ İŞLER YAPTILAR

Lumina Eğitim Kurumları, 20. yıldönümünü dün akşam Bükreş Crowne Plaza’da düzenlediği görkemli bir resepsiyonla kutladı. Kutlamada bir konuşma yapan Eğitim Bakanı Remus Pricopie, bu kurumların faaliyetlerini takdirle karşıladığını ifade etti. “Eğitimde iyi işler yapmak için hem çok efor hem de çok zaman lazım. Ama görüyoruz ki, Lumina Eğitim Kurumları bunu 20 yılda başarmış.” diyen Romen bakan, konuklara çok taze bir gözlemini şöyle aktardı: "Bu yıl uluslararası yarışmalarda derece yapanların ödüllendirileceği listeye baktım. Öğrencilerin önemli bir kısmı yine bu okullardan. Bu, öğrencilerin ne kadar ciddi hazırlandıklarının göstergesi.”

'UMARIM DİĞER KURUMLAR DA BU EĞİTİM MODELİNİ ÖRNEK ALIR'

Lumina Eğitim Kurumları’nın, Romanya için özel bir eğitim modelini temsil ettiğini vurgulayan Bakan Pricopie, konuşmasını; "Umarım, diğer kurumlar bunu örnek alacaktır. Bu örnek başarınızı takdir mahiyetinde, imzamı taşıyan ‘mükemmellik diploması’nı size takdim ediyorum.” şeklinde tamamladı.

EĞİTİMDEKİ EN ÖNEMLİ BAŞARI ÖDÜLÜ: MÜKEMMELLİK BELGESİ

Konuşmasının sonunda Romanya Milli Eğitim Bakanı Remus Pricopie, Lumina Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Gürsoy’a, ülke eğitimine yaptığı katkılardan dolayı eğitimdeki en önemli başarı ödülü olan “mükemmellik belgesi’ni vererek tebrik etti.

TÜRK OKULLARI ROMANYA’YA 530 MADALYA KAZANDIRDI

Ödül için Bakan Pricopie’ye teşekkür eden Lumina Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Gürsoy da yaptığı konuşmada eğitim çalışmaları ve hedefleri ile ilgili bilgi verdi.

Türk okullarının 20 yılda Romanya’ya 530 madalya kazandırdığını kaydeden Gürsoy, “20 yıl önce Köstence’de atılan tohumlar şu an salonda bulunan ve bulunmayan dostlarımızın sevgi güven ve destekleriyle yeşerdi büyüdü meyve verdi.” ifadelerini kullandı.

1491 MEZUN VERDİ

Lumina Eğitim Kurumları olarak bugüne kadar 1491 mezunu hayata kazandırdıklarını vurgulayan Gürsoy, bugün; 5 farklı şehirde 10 okul, bir üniversite, 700’e yakın çalışanı ve 40 farklı ülkeden binlerce öğrencisiyle eğitim hayatını devam ettirdiklerini kaydetti.

'ROMANYA'NIN DÜNYAYA AÇILAN YÜZLERİNDEN BİRİ'

20 yıl önce; bilimsel, sosyal, kültürel ve insani olarak yüksek değerlere sahip insan yetiştirme misyonuyla yola çıktıklarını hatırlatan Lumina Eğitim Kurumları başkanı; ‘Dünyanın en az 150 ülkesindeki birçok okulla bilimsel, sosyal, insani, adı konmamış kardeşlik köprüleri kuran okullarımız Romanya’nın dünyaya açılan yüzlerinden biri olmuştur. Gerçekleştirdiğimiz uluslararası aktiviteler sayesinde, onlarca ülkeden öğrenciyi Romanya’da misafir etmekle kültürel kaynaşmaya da önemli katkıda bulunduk.” şeklinde konuştu.

ROMEN BAKAN, 20. YIL PASTASINI ÖĞRENCİLERLE KESTİ

Programda okulların tanıtım sinevizyon gösterisi ilgiyle izlendi. 20. yıl pastasını, Romanya Eğitim Bakanı Remus Pricopie, olimpiyatlarda başarılı olan öğrenciler ve okul yöneticileri ile birlikte kesti. Romen bakan, bu yıl uluslararası yarışmalarda madalya kazanan Lumina öğrencilerini tek tek tebrik etti. Verilen başarı belgelerinin ardından toplu fotoğraf çektirildi. Okulun madalya rekortmeni genç beyinler, aldıkları madalyaları saymakta zorlandı.

OKULLARA ÖVGÜLER YAĞDIRDILAR

Lumina Eğitim Kurumları'nın 20.yıldönümü kutlamasına katılan yetkililer, okulların başarılarına övgüler yağdırdı. Lumina’nın olağanüstü başarısına kendisinin de şahit olduğunu söyleyen Köstence senatörü Marian Vasile, “Kültür ve eğitimimiz varsa geleceğimiz var demektir. Bu yüzden bu okullar çok önemli. Olimpiyatçı öğrencilerin performansına sahip binlerce mezun yetiştirmesini umuyorum.” dedi.

BÜKREŞ VALİSİ: SİZ KÖTÜLÜĞE KARŞI, İYİLİĞİN MÜCADELESİNİ KUVVETLENDİRİYORSUNUZ

“20 yıl önce bugünleri biri tarif etse galiba kimse inanmazdı.” diyen Bükreş Valisi Paul Nicolae Petrovan da gece ile ilgili yaptığı değerlendirmelerde, “Eğitim ve kültürle siz insanları birleştiriyorsunuz. İnşa etmek zor, yıkmak kolaydır. Sizin yaptıklarınız kötülüğe karşılı iyiliğin mücadelesini kuvvetlendiriyor.” açıklamasını yaptı.

POLİTİKACILAR, BÜROKRATLAR, SANAT VE MEDYA DÜNYASININ ÜNLÜ İSİMLERİ KATILDI

Lumina Eğitim Kurumları’nın 20. yıl resepsiyonuna çok sayıda senatör, milletvekili, Bükreş Valisi Paul Nicolae Petrovan, yerel yöneticiler, Endonezya, Nijerya ve Arjantin büyükelçileri ve 15 ülkenin misyon temsilcisi ile iş, sanat ve medya dünyasından ünlü isimler, öğrenci velileri ve davetliler katıldı.

CİHAN
<< Önceki Haber Dünya, 'Türk Okullarının' başarılarını tescillemeye... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER