Everest'e tırmanan en yaşlı kişi oldu

Japon dağcı yaşına aldırış etmeden Everest tepesine çıkarak rekor kırdı.

Everest'e tırmanan en yaşlı kişi oldu

Japon dağcı Yuichiro Miura, 'Dünyanın çatısı' olarak bilinen Everest tepesine 80 yaşında tırmanarak bu noktaya tırmanan en yaşlı dağcı unvanını elde etti.

Japon kamu televizyonu NHK'de yayımlanan görüntülerde, Miura'nın, kızı Emili ile konuşma anı yansıdı. Japon dağcı kızına, "Başardım. Everest'e 80 yaşında tırmanabileceğimi hayal bile edemiyordum. Tükendim ama çok mutluyum. 80 yaşında bile hala iyi işler çıkarabiliyorum." dedi. Japon dağcının, bir süre tepede durduğu ve fotoğraf çektirmesinin ardından inişe geçtiği bildirildi.

Miura, 2003'te 70 yaşındayken gerçekleştirdiği tırmanışla Everest'e tırmanan en yaşlı kişi olmuştu. Ancak 2007 yılında başka bir Japon dağcı, 71 yaşında yaptığı tırmanışla bu unvanın sahibi olmuştu. Miura, 2008'de 75 yaşındayken yaptığı tırmanışla bu unvanı almaya yaklaşmış ancak kendisinden bir gün önce Nepallı bir dağcı, 76 yaşında zirveye çıkarak unvanın yeni sahibi olmuştu. Japon dağcı Miura'nın bu seferki unvanı da tehlikede.

81 yaşındaki Nepallı dağcı Min Bahadur Sherchan'nin yakın zamanda Everest Tepesi'ne ulaşmak için tırmanışa başlayacağı kaydedildi. Miura'nın kızı ise "mücadelenin umrunda olmadığını" belirterek, "Babam kendisiyle yarışıyor." diye konuştu.
 
<< Önceki Haber Everest'e tırmanan en yaşlı kişi oldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER