Filipinler'de yanardağ alarmı

Filipinler'de Mayon Yanardağı harekete geçti, tehlike büyüyebilir...

Filipinler'de yanardağ alarmı

Filipinler’de Mayon Yanardağı harekete geçti. Yanardağın patlama ihtimaline karşı 12 bin kişi bölgeden tahliye ediliyor. 

Filipinler’in güney illerinden Albay’daki Mayon Yanardağı aktifleşti. Filipin Volkanoloji ve Sismoloji Enstitüsü (PHIVOLCS) yanardağda; kaya düşmesi, volkanik depremler ve gaz emisyonları dahil olmak üzere artan volkanik aktiviteler üzerine bölgede alarm seviyesini 3'e çıkarttı. Hafta içinde volkanın patlayabileceği uyarısını yapan PHIVOLCS Başkanı Renato Solidum, patlama halinde ise uyarı seviyesinin 5'e yükseltileceğini söyledi.

Öte yandan Mayon Yanardağı çevresindeki altı kilometrekarelik yarıçapta tahliyeler başladı. Yetkililer, 12 bin kişinin 24 saat içinde güvenli bölgelere taşınacağını duyurdu. 

Mayon Yanardağı 2460 metre yüksekliği ve eşsiz manzarasıyla her yıl binlerce turistin ilgisini çekiyor. Ancak volkanda zaman zaman tehlikeli ve ölümcül patlamalar gerçekleşiyor. Geçen yıl yanardağın patlaması sonucu 4 turist ve onlara eşlik eden bir yerli rehber hayatını kaybetmişti. 2006 yılında ise volkanın patlaması sonucu oluşan toprak kaymasında en az bin kişi hayatını yitirmişti. 1814 yılında ise 1200’den fazla kişi Mayon Yanardağı'nın lavları altında kalmıştı. 

CİHAN
<< Önceki Haber Filipinler'de yanardağ alarmı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER