Ukrayna ordusu Slavyansk'i ablukaya aldı

Flaş! Ukrayna'nın doğusundaki Donetsk şehrine bağlı Slavyansk ilçesinin etrafı Ukrayna ordusunu tarafından sarıldı..

Ukrayna ordusu Slavyansk'i ablukaya aldı

Ukrayna ordusunun, Rusya yanlısı silahlı gruplarca bazı kamu binaları işgal edilen ilçenin üç tarafını çevirdiği ve giriş–çıkış için yalnızca bir ana yol bıraktığı bildirildi. Bazı yerel polislerin de desteğini alan silahlı kişilerin teslim olmayı kabul etmediği ifade edildi.

Silahlı grubun, operasyon olasılığına karşılık, bölgede yaşayanlardan ilçeyi boşaltmalarını istediği, çok sayıda kişinin araçlarıyla kenti terk etmeye başladığı belirtiliyor.

Ukrayna'nın geçici Devlet Başkanı Aleksandr Turçinov, Donetsk bölgesinin kuzeyinde terörle mücadele operasyonu başlatılması talimatı vermişti.

ABD: ASKERİ BİR ÇÖZÜM GÖRMÜYORUZ

Beyaz Saray Sözcüsü Carney ise günlük basın toplantısında Ukrayna ile ilgili soruları cevapladı. Ukrayna ordusunun ülkenin doğusundaki bazı binaları işgal eden Rusya yanlısı silahlı gruplara yönelik operasyon başlatmasıyla ilgili "Ukrayna hükümetinin, kanunları ve düzeni sağlama sorumluluğu bulunuyor. Ukrayna’nın doğusundaki bu provokasyonlar Ukrayna hükümetinin cevap vermesini zorunlu kılan bir durum yaratıyor." dedi..  

ABD olarak ekonomik ve diplomatik çabalara odaklanmayı sürdürdüklerini de ifade eden Carney, “Bu krize askeri bir çözüm görmüyoruz” diye konuştu.

AA
<< Önceki Haber Ukrayna ordusu Slavyansk'i ablukaya aldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER