Fransa teyakkuzda

Fransa İçişleri Bakanlığı, Suriye'ye gitme ihtimali bulunan 6 kişinin pasaportuna 6 ay süreyle el koydu.

Fransa teyakkuzda

Geçtiğimiz Kasım ayında çıkarılan terörle mücadele yasası kapsamında alınan karada, şüphelilerin kimlik kartları da ellerinden alınarak geçici oturum belgesi verildi. Yurtdışı çıkış yasağı konulanlarla ilgili Avrupa Birliği'nin diğer ülkelerinin de bilgilendirildiği kaydedildi.

MAHKEMEYE BAŞVURABİLECEKLER

Fransız medyası, Fransız istihbarat kaynaklarına dayandırdığı haberinde, yurtdışı çıkış yasağı konulanların yakın zamanda Suriye'ye gitmek için harekete geçeği yönündeki ifadelerine yer verdi. Şüphelilerin pasaportlarına el konulmasının, yakınlarının ihbarı üzerine yürürlüğe konduğu belirtildi. Fransa'da geçtiğimiz Kasım ayında kabul edilen yasa ile, Suriye'ye savaşa giden Fransız vatandaşlarının önüne geçilmek istenmişti. Pasaportuna el konulanların kararı idari mahkemeye taşıyabilecek.

40 KİŞİYE YURTDIŞI YASAĞI

İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve da ABD'ye yaptığı resmi ziyarette yaptığı açıklamada 40'tan fazla kişinin Fransa'dan çıkışının yasaklanması için çalışmaların devam ettiğini söyledi. Cazeneuve, "Suriye ve Irak'a savaşmaya giden Fransız vatandaşları dönüşte Fransa topraklarında büyük tehlike oluşturuyor." ifadelerini kullandı. İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve Suriye ve Irak'taki savaşlara katılan Fransa vatandaşlarının sayısının da bin 400 kişi olduğunu açıkladı. Halen 410 Fransızın savaş için Suriye ve Irak'ta olduğu tahmin ediliyor.

CHA

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER