Gazze kan ağlıyor: 259 Filistinli hayatını kaybetti

İsrail'in Gazze'ye kara harekatının başlamasının ardından gece boyunca 19 Filistinli hayatını kaybetti.

Gazze kan ağlıyor: 259 Filistinli hayatını kaybetti

El Cezire, İsrail'in Gazze'ye kara harekatının başlamasının ardından gece boyunca 19 Filistinlinin hayatını kaybettiğini duyurdu. Harekat sırasında 1 İsrail askeri öldü, 2 asker hafif yaralandı. Haberde, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısının 259'a ulaştığı, en az 1900 kişinin yaralandığı belirtildi.

El Cezire muhabirlerinden Nicole Johnston, sosyal paylaşım sitesi Twitter'da, "Gazze'nin merkezindeki 'Al Jowra'nın binası saat 07.00'de 3 kez vuruldu. Bu binada basın kuruluşlarının ofisleri bulunuyor. Bizim binamıza uzak değil" bilgisini verdi. MAHMUT ABBAS ANKARA'YA GELİYOR
Bu arada Filistin Devlet Başkanı Mahmıut Abbas Bugün Ankara'da olacak. Çok sayıda tank ve zırhlı araç Filistin topraklarına girdi

Bu arada İsrail ordusuna ait çok sayıda tank ve zırhlı aracın, Gazze'nin güneyindeki Refah ve Han Yunus kentlerinden Filistin topraklarına girdiği bildirildi.

Yüzlerce Filistinli evini terk etti

İsrail askerleriyle Filistinli gruplar arasında Beyt Hanun sınırında çatışma çıktığı ve Gazze'nin kuzeyi ile kuzeydoğu bölgelerinde yüzlerce Filistinlinin evlerini terk ettiği bildirildi.

Han Yunus sınırında şiddetli çatışmalar

Öte yandan, Gazze'nin güneyindeki Han Yunus kentinin doğu sınırında, İsrail askerleri ile Filistinli gruplar arasında şiddetli çatışmalar olduğu kaydedildi.

İzzeddin el-Kassam Tugayları'ndan açıklama

Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, Gazze topraklarına giren İsrail zırhlı araçları ve tanklarına 5 füze fırlattığını, Beyt Lahya beldesinde 1 zırhlı aracı imha ettiğini duyurdu.

Görgü tanıkları da güneydeki Refah ile Han Yunus kentlerinin doğu sınırında ve kuzeydeki Beyt Lahya beldesinin kuzey sınırında İsrail ile Filistinli gruplar arasında yoğun çatışmaların sürdüğünü kaydetti.

İsrail'in askeri helikopterlerin yanı sıra füze ve ağır makineli tüfekler kullandığı, Filistinli grupların ise tanksavar ve orta ölçekli makineli tüfeklerle karşılık verdiği belirtildi.

Öte yandan, Gazze topraklarına giren İsrail zırhlı araçları ve tanklarının, Han Yunus ve Refah kentlerinde zehirli gazlarla saldırı düzenlediği belirtildi.

İsrail özel güçleri, yaşanan şiddetli çatışmalar sonucu geri çekildi

Gazze'nin 3 farklı bölgesine girmeye çalışan İsrail özel kuvvetlerinin, Hamas'ın İzzeddin el-Kassam Tugayları ve Filistinli gruplar ile girdikleri şiddetli çatışma sonucu geri çekildikleri bildirildi.

Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları'ndan yapılan yazılı açıklamada, Kassam mücahitlerinin, Refah'ın doğusundaki Hasinat bölgesine sızmaya çalışan İsrail özel güçlerine karşı yüz yüze çatıştıkları ve mücahitlerin büyük zayiat verdirmesi üzerine geri çekilmenin sağlandığı belirtildi.

Açıklamada ayrıca, "Gazze'nin kuzeyinde bulunan Beyt Hanun beldesindeki ziraat okulu yakınına sızmaya çalışan İsrail özel kuvvetleriyle şiddetli çatışmaya girerek geri çekilmelerini sağladık" ifadesi kullanıldı.

Bu arada, Gazze'nin güneyindeki Han Yunus'a sızmaya çalışan İsrail özel kuvvetlerinin de çatışmalar sonucu geri çekilmek zorunda kaldığı kaydedildi.
<< Önceki Haber Gazze kan ağlıyor: 259 Filistinli hayatını kaybetti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER