Geçici ateşkes sona erdi

Ateşkesle ilgili İsrail'den açıklama geldi...

Geçici ateşkes sona erdi

Gazze’de bu gece yarısına kadar geçici ateşkes ilan eden İsrail, yeniden bölgeyi vurmaya başladı. İsrail ordusu saldırılarına Hamas'ın roket atmasını gerekçe gösterdi. İsrail güvenlik kabinesi, Birleşmiş Milletler'in talebi üzerine, geçici ateşkesi pazar gecesi 00.00'a kadar uzatma kararı almıştı. Ancak İsrail ordusu, sabah saatlerinde Gazze yakınlarındaki bir askerinin havan topu ile öldürüldüğünü açıkladı. Bu açıklamadan kısa süre sonra da, İsrail'deki füze savunma sisteminin sirenleri çaldı.
Hamas'ın silahlı kanadı Kassam Tugayları'nın İsrail'in birkaç bölgesinde roket attığı iddiası üzerine İsrail ordusu, Hamas'ın roket saldırılarını gerekçe göstererek saldırılara yeniden başladı. İsrail, Gazze'nin Şecaiyye ve Tüffah bölgelerini vuruyor. Gazze'nin doğusundaki Cebaliye bölgesi de şiddetli bombardıman altında.
İsrail, bombardımanın olduğu bölgelere sağlık ekiplerinin girmesine izin vermiyor. Geçici ateşkes ilan ettikten sonra askerlerinin olduğu bazı bölgelere ambulansların girmesini de engellemişti.
<< Önceki Haber Geçici ateşkes sona erdi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER