Güney Kıbrıs'tan ilginç Türkiye yaptırımı

Türkiye'nin elektronik vize uygulaması kapsamına aldığı ülkeler listesine Güney Kıbrıs’ı da eklemesi Rumları kızdırdı.

Güney Kıbrıs'tan ilginç Türkiye yaptırımı

Rum Yönetimi, Birleşmiş Milletler (BM) ve Avrupa Birliği'nden (AB) Türkiye’ye müdahale etmelerini istedi ve vatandaşlarına, Türkiye’ye seyahat etmeme çağrısı yaptı.

Rum basını, Türkiye’nin yeni elektronik vize uygulamasını aslında sözde Kıbrıs Cumhuriyeti vatandaşlarına seyahat ambargosu” olarak gören Rum Yönetimi’nin, iki eksende hareket ettiğini yazdı.

'TÜRKİYE'YE SEYAHAT ETMEYİN' UYARISI

Fileleftheros gazetesi, Rum Yönetimi’nin, BM’deki ve AB’deki daimi temsilcileri aracılığıyla bu iki örgütü bilgilendirdiğini ve meseleye müdahale etmelerini istediğini belirtti. Gazete, Rum Dışişleri Bakanlığı’nın da açıklama yayınlayarak Rum vatandaşlarından, bu yeni uygulama ile Türkiye’ye seyahat etmemelerini istediğini kaydetti.

Gazete, Türkiye’nin 10 Nisan itibarıyla yürürlüğe koyduğu yeni uygulamada, vize gerektiren ülkeler listesinde Güney Kıbrıs’ın “Kıbrıs Cumhuriyeti” olarak değil, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi ismiyle yer aldığına vurgu yaptıktan sonra aynı listede Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin KKTC kısaltmasıyla yer aldığına dikkat çekti ve bunun iki devlete göndermede bulunduğunun altını çizdi.

<< Önceki Haber Güney Kıbrıs'tan ilginç Türkiye yaptırımı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER