Güney Kore'de batan gemiyle ilgili şok bilgi

Gemi kazası sırasında gemiyi 3. kaptanın kullandığı, birinci kaptanın ise, gemiyi ilk terk edenler arasında yer aldığı ortaya çıktı.

Güney Kore'de batan gemiyle ilgili şok bilgi

Güney Kore'de 475 yolcusuyla sulara gömülen geminin çevresinde hala kayıp olan 271 kişiyi arama çalışmaları sürüyor. Kaza sırasında gemiyi 3. kaptanın kullandığı öğrenildi. Güney Kore'deki kazada, gemiyi ilk terk edenlerden birinin de kaptan olduğu iddia edildi.

Güney Koreli müfettişler, kazanın meydana geldiği sırada birinci kaptanın köprü üstünde olmadığını, dümende 3. kaptanın olduğunu tespit etti.

Gemideki 40'tan fazla filikadan sadece ikisinin kullanıldığı ve kaptanın bu filikalardan birine binerek kurtulduğu da iddialar arasında.

OLUMSUZ HAVA ŞARTLARI

Üçüncü gününe giren arama kurtarma çalışmalarıysa, olumsuz hava koşulları nedeniyle güçlükle yürütülüyor.

28 kişiye mezar olan gemiden şu ana kadar 179 yolcu kurtarıldı.

Güney Kore medyası, dalgıçların ilk kez batan geminin içine girmeyi başardığı açıkladı.

Ancak bu bilgi yetkililer tarafından yalanlandı. 


Kazadan kurtarılan müdür yardımcısı kendini astı

Tarihinin en büyük deniz kazalarından birini yaşayan Güney Kore'de, bindikleri feribotun iki gün önce batması sonucu kaybolan öğrencilerin müdür yardımcısı, intihar etti.

Yetkililer, müdür yardımcısının öğrencilerle feribotta yolculuk ettiğini, kazanın ardından arama kurtarma ekipleri tarafından kurtarılan 179 kişiden biri olduğunu açıkladı.

Adı açıklanmayan müdür yardımcısının, kurtarıldıktan sonra getirildiği Jindo Adası'ndaki bir ağaca kendini astığı öğrenildi. 





<< Önceki Haber Güney Kore'de batan gemiyle ilgili şok bilgi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER