İngiltere, Türkiye ile ilgili skandal konuyu tartışıyor

İngiltere, Türkiye üzerinden Suriye’ye geçerek IŞİD’e katılan İngilizlerin önünü almak için çare arayışında...

İngiltere, Türkiye ile ilgili skandal konuyu tartışıyor

İçişleri Bakanlığı Seçilmiş Komitesi, “İstanbul’daki havalimanlarına İngiliz polisi yerleştirilmeli” önerisinde bulundu.

Londralı üç kızın Suriye'de IŞİD'e katılmak üzere geçen haftalarda Türkiye'ye gelmesi, İngiltere'yi harekete geçirdi. İçişleri Bakanlığı Seçilmiş Komitesi, İngiliz vatandaşlarının IŞİD'e katılmak üzere ilk durak olarak geldikleri belirtilen İstanbul'da, havalimanlarına ‘polis dedektifleri’ yerleştirilmesi önerisinde bulundu.

Daily Mail'in haberine göre; Komite Başkanı Milletvekili Keith Vaz, gerekçe olarak artan sayıda kişinin Suriye'ye geçmek için İstanbul'u köprü olarak kullanmasını gösterdi.

İçişleri Bakanı Theresa May, Avam Kamarası’nda milletvekillerine yaptığı konuşmada; IŞİD'e katılmak üzere yola çıkan erkeklerin yanı sıra kadın sayısındaki artış nedeniyle güvenlik önlemlerinin artırılması için Türk havayolu şirketleriyle görüşme halinde olduklarını söyledi. May, Keith Vaz'ın İstanbul'a İngiliz polisi yerleştirilmesi çağrısına ilişkin ise "çok dikkatle değerlendirilmeli" yorumunda bulundu.

Shamima Begum (15), Amira Abase (15) ve Kadiza Sultana'nın (16), Londra'dan İstanbul'a geldiği ve Bayrampaşa Otogarı'nda 18 saat otobüs bekledikleri ortaya çıkmıştı.Hürriyet

<< Önceki Haber İngiltere, Türkiye ile ilgili skandal konuyu tartışıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER