İngiltere ve Fransa, Kıbrıs'ı üs olarak kullanacak iddiası

Kıbrıs, IŞİD'e yönelik saldırıların üssü mü olacak?

İngiltere ve Fransa, Kıbrıs'ı üs olarak kullanacak iddiası

İngiltere’nin, Irak'taki IŞİD yönelik saldırılar için Kıbrıs’taki Ağrotur üssünü kullanacağı bildirildi. Kıbrıs'ta diğer üssü de Baf'ta olan İnglizlerin, bu üssü de aynı amaçla Fransa Hava Kuvvetleri'ne tahsis edeceği öne sürüldü.

Rum basını, İngilizlerin IŞİD'e karşı Ağrotur üssünü kullanacağını diğer üsleri olan Andreas Papandreu Hava Üssü'nün de Fransa'ya verilmesi için konunun Avam Kamarası'nda görüşüldüğünü yazdı. 

Alithia gazetesi, Rum Savunma Bakanı Hristoforos Fokaidis’in Baf’taki Andreas Papandreu Hava Üssü'nün, IŞİD’le savaşta Fransız Hava Kuvvetleri’ne verilmesi ihtimalini yalanlamadığını kaydetti. 

Gazete, Times'ın dünkü sayısında, üst düzeyli bir Rum yetkiliyi kaynak göstererek, Ağrotur İngiliz üssünün savaş hazırlığı durumunda bulunduğunu yazdığına işaret etti.

Habere göre, Rum Savunma Bakanı Fokaidis dünkü açıklamasında, Güney Kıbrıs’ın, ortakları ile istişare içerisinde bulunduğunu ve IŞİD’ten gelen tehditlerin göğüslenmesine katkı koymak istediğini söyledi.

AĞROTUR ÜSSÜ'NDE HAREKETLİLİK 

Bir başka Rum gazetesi olan Fileleftheros da, son 24 saattir casus ve diğer uçakların uçuşlarının sıklaştığı Ağrotur üssünde yoğun hareketlilik gözlemlendiğini aktardı. Gazete, uçaklar dışında üste konuşlandırılan askeri personelin de hazırlık pozisyonunda bulunduğunu belirtti.

CİHAN
<< Önceki Haber İngiltere ve Fransa, Kıbrıs'ı üs olarak kullanacak iddiası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER