İspanya'nın Syriza'sı gövde gösterisi yaptı

İspanya’nın aşırı sol partisi Podemos, Madrid’in merkezinde on binlerce insanla gövde gösterisi yaptı.

İspanya'nın Syriza'sı gövde gösterisi yaptı

Başkanlığını genç akademisyen Pablo İglesias’ın yaptığı Podemos partisi, Yunanistan’da seçimleri kazanan ‘Syriza’ partisi ile kıyaslanıyor.

Yaklaşık bir sene önce kurulan Podemos, son aylarda yapılan anketlerde ilk sırada çıkıyor. Söz konusu partiye en çok destek, krizden etkilenenler, gençler ve cumhuriyetçi sol kesimden geliyor.

“Değişim yürüyüşü” adı verilen bugünkü mitingde, eski İspanya cumhuriyeti ve Yunanistan bayrakları dikkat çekti.

“Tik tak, tik tak” pankartlarıyla Sol Meydanı’nı dolduran kalabalığa hitap eden parti lideri İglesias, şimdi değişim zamanı olduğunu ve bunun mümkün olduğunu Yunanistan’ın gösterdiğini söyledi.

Syriza’nın zaferini de kutlayan eski üniversite hocası İglesias, “Avrupa’da değişim rüzgarları esmeye başladı. Kim demiş olmaz diye? Biz İspanyol vatandaşları olarak tarihimizin başrol oyuncusu olmamız gerekiyor.” şeklinde konuştu.

Herşeyin, 15 Mayıs 2011’deki “Öfkeliler hareketi” (15M) ile başladığına dikkati çeken Pablo İglesias, “Egemenlik Davos’ta değildir. Tasarruf adını verdikleri hileyle bizim halkımızı aşağılamak istediler.” ifadelerini kullandı.

Avrupa Parlamentosu milletvekili olan İglesias, bu yılki genel seçimlerde iktidardaki muhafazakar sağ görüşlü Halk Partisi’ne (Partido Popular) karşı zafer kazanacaklarını iddia etti.

Complutense Üniversitesi’nde bir dönem öğretim görevlisi olarak çalışan ve oradaki akademisyenler ve öğrencilerle birlikte Podemos partisini kuran Pablo İglesias, 25 Mayıs’ta yapılan Avrupa Parlamentosu (AP) seçimlerinde yüzde 7,98 oy alarak sürpriz yapmıştı.

AP'ye 5 milletvekili gönderen Podemos, gün geçtikçe oylarını artırarak, merkez sağ ve sol kesimi endişelendiriyor.

CİHAN
<< Önceki Haber İspanya'nın Syriza'sı gövde gösterisi yaptı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER