İsrail savaş uçağı roketle vuruldu

Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları'ndan yapılan açıklamada, İsrail ordusuna ait bir F16 savaş uçağının, Gazze semalarında bir hedefe saldırı girişimi sırasında roketle vurulduğu iddia edildi.

İsrail savaş uçağı roketle vuruldu

Yazılı açıklamada, İsrail ordusuna ait F-16 savaş uçağının, Gazze'nin merkezindeki Deyr el-Belah bölgesinin semalarında bir hedefe saldırı girişimi sırasında vurulduğu ileri sürüldü. 

Açıklamada ayrıca İsrail'in Gazze'ye saldırı başlattığı 7 Temmuz'dan bu yana bu ülkeye ait 3 insansız hava aracının da vurulduğu iddia edildi. 

Öte yandan, İzzeddin el-Kassam Tugayları tarafından vurulduğu ileri sürülen uçakla ilgili İsrail tarafından henüz bir açıklama yapılmadı.

İsrail, 7 Temmuz'da "Koruyucu Hat" adı altında Gazze'ye havadan, 17 Temmuz Perşembe akşamı da karadan saldırıya geçmişti. Saldırılarda şu ana kadar 635 Filistinli hayatını kaybetmiş, 4 bin kişi yaralanmıştı. 

GAZZE'DE HAYATINI KAYBEDENLERİN SAYISI 644'E YÜKSELDİ

İsrail askerleri, Han Yunus'un doğusundaki Huzaa ve Abasan beldelerinde topçu ateşiyle saldırı düzenledi. Gaz bombasının da kullanıldığı saldırılarda 9 kişi hayatını kaybetti, 40 civarında kişi yaralandı. İsrail askerlerinin, ölü ve yaralıları çıkarmak için ambulans ve sivil savunma ekiplerinin bölgeye girmesini izin vermediği belirtildi.

Gazze'de görevini fiilen sürdüren eski Filistin Hükümeti Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, yaptığı açıklamada, İsrail'in 7 Temmuz'dan bu yana düzenlediği saldırılarda hayatını kaybedenlerin 645'e, yaralıların sayısının da 4 bin 80'e ulaştığını bildirdi.

Batı Şeria'da 12 Haziran'da kaybolan 3 Yahudi yerleşimcinin 18 gün sonra ölü bulunmasının ardından Filistinli genç Muhammed Ebu Hudayr, 2 Temmuz'da Yahudi yerleşimciler tarafından kaçırılmış ve yakılarak öldürülmüştü. İsrail, olayların ardından 7 Temmuz'da "Koruyucu Hat" adı altında Gazze'ye havadan, 17 Temmuz Perşembe akşamı da karadan saldırıya geçmişti.

AA

<< Önceki Haber İsrail savaş uçağı roketle vuruldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER