İsrail yasaklı silahlarla vuruyor

İsrail'in Gazze saldırılarında yasaklı silah kullandığı belgelendi...

İsrail yasaklı silahlarla vuruyor


Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail'in Gazze'ye saldırılarında, yasak silah ve roketler kullandığı suçlamasında bulundu.

Filistin Sağlık Bakanlığı'nın Gazze'deki Bakan Yardımcısı Yusuf Ebu Riş, Gazze Şifa Hastanesi'nde dün gece geç saatlerde düzenlediği basın toplantısında, "İsrail uluslararası yasak silah ve roketler kullandı" dedi.

Ebu Riş, Gazze hastanelerinin yaralı ve şehitlerle dolup taştığını söyleyerek, İsrail'in askeri operasyonlarından bu yana ölenlerin sayısının 150'yi geçtiğini belirtti.

Basın toplantısında konuşan Ebu Riş, hastanelerde çalışan tıp ekiplerinin yaralı ve şehitlerin vücutlarındaki yaraların uluslararası kullanımı yasak silahların açtığı yara ve parçalanmalarla örtüştüğünü bildiğini ifade etti. Sağlık Bakan Yardımcısı, Gazze'de bulunan yabancı doktorların da İsrail'in Gazze'ye fırlattığı füze ve roketlerin uluslararası yasak silahlardan olduğunu tekit ettiklerini sözlerine ekledi.

İsrail'in sivilleri merhamet dışı ve vahşice yollarla hedef almayı kasıtlı yaptığını söyleyen Ebu Riş, saldırılarda kurbanların yüzde 40'nın kadın ve çocuklardan oluştuğunu ve kadın ve çocuk yaralılarının yüzde 62 oranında olduğuna dikkat çekti.

Ebu Riş, abluka altındaki Gazze'de sağlık hizmetleri ve sektörünün mütevazı durumundan dolayı ölü sayısının artabileceği uyarısında bulundu.

Gazze'ye saldırının sürmesinden dolayı hastanelerde yoğun bakım ünitelerinde yer kalmadığını ifade eden Ebu Riş, artık morglarda da boş yerin kalmadığını vurguladı. Saldırıların Bakanlığın kaynaklarını tamamen tüketmeye götürdüğünü söyleyen Ebu Riş, Bakanlığı çok durumda bıraktığına ve tüm sağlık sistemini tehdit ettiğine dikkati çekti.

AA
<< Önceki Haber İsrail yasaklı silahlarla vuruyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER