Kobani'deki çatışmalar şiddetleniyor

IŞİD’in Kobani’nin doğusunda bulunan ve PKK/PYD ile çatıştığı köylerde esir aldığı yaklaşık 300 kadar PKK/PYD milisini Akçakale’de kurşuna dizdiği öğrenildi.

Kobani'deki çatışmalar şiddetleniyor

Edinilen bilgilere göre, Kobani’yi doğu, batı ve güneyden olmak üzere üç koldan kuşatıp yoğun top, tank ve füze saldırısına maruz bırakan IŞİD militanları, Kobani’nin doğu köylerinde çatışmada yakaladıkları 300 kadar PKK/PYD esirini üzerleri çıplak olarak yerlerde sürükleyerek Akçakale’ye götürerek burada kurşuna dizdikleri öğrenildi.

Öte yandan PKK'nın Kuzey Irak ve Türkiye topraklarında konuşlanmış yaklaşık 400 kadar HPG gerillası bu gece yarısından itibaren Türkiye sınırının sıfır noktasında bulunan Kobani’ye ulaştı.
 
Kobani halkı tarafından şehir merkezinde havaya ateş açılarak karşılanan yaklaşık 400 kadar PKK militanı, yanlarında uçaksavar, doçka anti tank gibi ağır makineli silahlar getirdikleri öğrenildi.
 
Şanlıurfa’nın Suruç ilçesine bağlı Mürşitpınar köyünün sıfır noktasında bulunan Kobani’de konuşlanan HPG militanları IŞİD’le savaşmak üzere doğu ve batı cephelerine gittikleri belirtildi.

CİHAN
<< Önceki Haber Kobani'deki çatışmalar şiddetleniyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER