Dünya en büyük kara para operasyonu

Liberty Reserve adlı dijital ödeme şirketine yapılan uluslararası baskın korkunç gerçeği ortaya çıkardı.

Dünya en büyük kara para operasyonu

Dünya bankacılık tarihinin en büyük kara para operasyonu gerçekleştirildi. Merkezi Kostarika'da bulunan Liberty Reserve adlı dijital ödeme şirketine yapılan uluslararası baskın korkunç gerçeği ortaya çıkardı. 
 
Uyuşturucu kaçakçılığı, çocuk pornografisi, kredi dolandırıcılığı, bilgisayar korsanlığı gibi çok sayıda karanlık ilişkilerin ortasında yer alan Liberty Resevre'e yapılan baskın, toplamda 6 milyar dolar (4,6 milyar Euro) kara para transferinin yapıldığını gösterdi. 
 
Başını ABD'nin çektiği İspanya ve Kostakira'da yapılan eş zamanlı operasyonlarda 5 kişi göz altına alınırken, şirket yönetiminden iki kişinin halen kayıplarda olduğu belirtildi. 
 
Yakalananlar arasında online-bankacılık platformunun kurucusu Arthur Budovsky (39) de bulunuyor. Baskının ardından ayrıca şirketle bağlantısı olan çık sayıda internet sitesi de kapatıldı. 
 
ABD'li Savcı Preet Bharara, konuyla ilgili yaptığı açıklamada "Söz konusu şirket, tam anlamıyla bir kara para piyasası bankası. Liberty Reserve, faaliyetlerini aklamak isteyen suçlulara yardım etmek için kasıtlı bir şekilde kurulmuştur." şeklinde konuştu. 
 
 
<< Önceki Haber Dünya en büyük kara para operasyonu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER