Mahkemeden sigara içen kiracıyı şok eden karar!

Mahkeme sigara içen kiracıyı şok eden bir karara imza attı. Bakın neler yaşandı!

Mahkemeden sigara içen kiracıyı şok eden karar!

Almanya'da bir mahkeme, evinde apartman boşluğunu etkileyecek kadar çok sigara içen kiracıyla sözleşmenin feshedilebileceğine hükmetti.

Düsseldorf Sulh Mahkemesi, kirada oturan 75 yaşındaki bir emeklinin sözleşmesinin ev sahibi tarafından feshedilmesini haklı buldu. Ev sahibi, kiracının evini yeterince havalandırmadığı ve bu nedenle tüm binayı sigara dumanının sardığı gerekçesiyle sözleşmeyi feshetmek istedi. Emekli ise daire kapısının duman geçirmesinden kendisinin sorumlu olmadığını söylüyor.

Bugün kararını açıklayan Düsseldorf Sulh Mahkemesi kiracıların daire içerisinde sigara içebileceklerini, ancak ev sahibinin sigara kokusunun merdiven aralarına kadar gelmesini ve sağlığa zarar vermesini kabullenmek zorunda olmadığını açıkladı ve 40 yıllık kiracısını kapı önüne koymak isteyen ev sahibini haklı buldu.

Kendisine yeni bir daire aramak zorunda kalacak olan 75 yaşındaki emekli, kararı temyiz edeceğini söyledi.

Almanya'da daha önce başka bölgelerde de sigara dumanıyla ilgili kararlar verilmişti. Hamburg Eyalet Mahkemesi’nin bir kararına göre sigara içmeyen kiracılara yüzde beşlik bir kira indirimi yapılıyor.

CİHAN
<< Önceki Haber Mahkemeden sigara içen kiracıyı şok eden karar! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER