McDonalds'dan skandal hareket! Karar sizin..

McDonalds 'Yok artık daha da neler' dedirtecek skandala imza attı. İşte haber...

McDonalds'dan skandal hareket! Karar sizin..

Fast food zinciri McDonalds, çalışanlarına fast food ürünlerinden uzak durma çağrısı yaptı. Bu çağrının yayınlandığı şirket çalışanlarına yönelik bir web sitesi ise kapatıldı.  

İHA'nın iddiasına göre; Çalışanlara yönelik sitede, çizburger, patates kızartması ve içecekleri gösteren bir fotoğrafın altında, "Sağlıksız seçim" yazılıydı. Hemen yanında bir sandviç, salata ve suyu gösteren fotoğrafın altında ise "sağlıklı seçim" yazıyor. Yine aynı sayfada, fast food türü gıdaların çabuk hazırlandığı ve fiyatlarının uygun olduğu belirtiliyor. Fakat, ayrıca, bu gıdaların, içerdiği kalori, yağ, doymuş yağ, şeker ve tuz bakımından sağlıksız olduğu ve obeziteye yol açabileceği belirtiliyor. 

Bu uyarının yayınlanmasının ardından siteye girenler sitenin geçici olarak bakıma alındığını bildiren bir mesajla karşılaştı. McDonalds'tan yapılan açıklamada, sitenin başka bir şirket tarafından yapıldığı ve burada yer alan "yanlış bilgiler" ve bunların "çarpıtılması" gibi etkenler nedeniyle, site konusunun yeniden değerlendirileceği bildirildi. 

McDonalds'ın çalışanlarına yönelik bir başka site de, çalışanlara yaptığı bütçe tavsiyeleri yüzünden eleştirilmişti. Sitede, birçoğu dar gelirli ailelerden gelen McDonalds çalışanlarına havuz temizleyici, hizmetçi, bebek bakıcısına ne kadar bahşiş verebilecekleri yönünde tavsiyeler yer alıyordu...



Kaynak: İHA

<< Önceki Haber McDonalds'dan skandal hareket! Karar sizin.. Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER