Mısır'dan dünyayı şok eden karar

Mısır mahkemeleri, İhvan-ı Müslimin liderleri hakkında devam eden yargılamalarla ilgili kararını verdi

Mısır'dan dünyayı şok eden karar

Mısır mahkemesi, İhvan-ı Müslimin (Müslüman Kardeşler) lideri Muhammed Bedii ile beş kişi hakkında müebbet hapis, hareketin önde gelen 4 üyesi hakkında ise idam kararı verdi.

MÜBBET HAPİS VE İDAM KAARI ÇIKTI

Kahire Ceza Mahkemesi, 22 ayrı suçlamayla soruşturması süren Bedii ile birlikte 10 kişiyi, "Rehberlik bürosu olayları" davasından suçlu buldu. Hakim, İhvan Rehberlik Konseyi Başkanı ile yardımcıları, Hayrat Şatır, İsam el-Aryan, Hürriyet ve Adalet Partisi (HAP) Genel Sekreteri Muhammed el-Biltaci, Mısır Meclisi eski Başkanı Saad el-Katatni ve bir önceki konsey başkanı Muhammed Mehdi Akif hakkında müebbet hapis kararı verdi. Müslüman Kardeşler lideri Muhammed Bedii'nin diğer dört yardımcısı hakkında ise idam kararı verdi. İdama mahkum edilenlerin isimlerinin ise Muhammed Abdülaziz Başlavi, Mustafa Abdulazi Fehmi, Atıf Abdulhalim Muhammed ve Abdurrahim Muhammed Abdurrahim olduğu duyuruldu.

MAHKEME ÇIKAN OLAYLARDAN İHVAN'I SORUMLU TUTTU

30 Haziran 2013'te devrik lider Muhammed Mursi karşıtı gösterileri sırasında, Kahire'nin Mukaddam bölgesinde bulunan İhvan Genel Merkezi önünde çıkan çatışmalarda 9 kişi ölümüş, 91 kişi de yaralanmıştı. Mahkeme, bu olaylardan İhvan hareketini sorumlu tuttu
. Çıkan olayların ardından İhvan Genel Merkezi yağmalandıktan sonra ateşe verilmişti.

CHA
<< Önceki Haber Mısır'dan dünyayı şok eden karar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER