O kaptan tutuklandı

Güney Kore'yi yasa boğan feribot kazası sırasında gemisini terk eden kaptan tutuklandı.

O kaptan tutuklandı

Lee soyadlı 69 yaşındaki kaptan, hakkında 'Görevi ihmal ve denizcilik hukukunu ihlal' başta olmak üzere 5 ayrı suçtan çıkarılan tutuklama emri doğrultusunda sabah saatlerinde cezaevine konuldu. 

Kaza sırasında dümende bulunmayan kaptanın, daha sonra gemiyi ilk terk edenler arasında bulunduğu anlaşılmıştı. Akıbeti bilinmeyen ve çoğu öğrenci 270'e yakın yolcu için ailelerin azap dolu bekleyişi sürüyor. Kaza bölgesinde 550 profesyonel dalgıcın bulunmasına rağmen, şiddetli akıntı ve görüş mesefesinin sıfıra yakınlığı gemiye girişi zorlaştırıyor. 

Yan yatarak sulara gömülen geminin etrafına üç dev vinç konuşlandırıldı. Yetkililer, hava boşluklarının hayat olanağı sağlayabileceği gerekçesiyle vinçlerin gemiye müdahalesine henüz izin vermedi. İznin, ebeveynler onay verdiği takdirde, birkaç gün  içinde çıkabileceği kaydedildi. Son açıklamalara göre, öğle saatleri itibariyle gemide bulunan 475 kişiden 179'u kurtarılırken, 28 kişi hayatını kaybetti. Kayıp durumda bulunan 268 kişi için hava ve su sıcaklığının 10 derecenin altında oluşu nedeniyle umutlar giderek tükeniyor. 

Güney Kore'nin batısındaki Incheon limanından demir alan ve 475 kişi taşıyan Sewol isimli binlerce tonluk dev feribot, Kore yarımadasının güneybatı açıklarındaki Jindo Adası yakınlarında 16 Nisan'da henüz kesinleşmeyen bir nedenle battı. Kayaya çarpma ya da ani dümen kırma nedeniyle yerinden kayan karbo yükünün geminin dengesini bozmuş olabileceğini tahmin ediliyor. 

DHA
<< Önceki Haber O kaptan tutuklandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER