Oradaki Türkler ilk kez açık hedef seçildi!

Mogadişu'da Türkiye Büyükelçiliği'nin ek binasına yönelik terör saldırısının detayları netleşiyor.

Oradaki Türkler ilk kez açık hedef seçildi!

  • Somali'de Türk elçiliğine yapılan saldırının arkasından skandal çıktı
  • Türk büyükelçiliğini korumakla görevli polislerin görevlerini laubali bir şekilde sürdürdüğü belirlendi
Elçiliğe yönelik terör saldırısında önemli bir güvenlik zaafiyeti ortaya çıktı. Başkenti korumakla görevli Mogadişu polisinin, 4-5 aydır maaşını alamadığı için görevini pasif olarak sürdürdüğü öğrenildi. Aynı şekilde Türk büyükelçiliğini korumakla görevli polislerin de, görevlerini laubali bir şekilde sürdürdükleri ifade edildi.

ETRAFTA POLİS YOKTU

Maaşlarını alamadıkları için zor günler yaşayan Somali polisinin bir bölümünün, ülkenin şartlarına göre daha iyi konumda olan El Şebab'ın kontrolüne geçmiş olabileceği iddiası bu saldırıyla daha da güçlendi. Başkent Mogadişu'da hemen hemen her gün patlamalar olmasına rağmen, saldırılarla ilgili ciddi bir istihbarat elde edilememesi, etrafta polisin olmaması ve saldırganların yakalanmaması bu iddiayı güçlendiriyor.

TÜRK YETKİLİLER UYARDI

Yeni Şafak'ta yer alan habere göre; Somali'de son dönemde Türklere yönelik saldırıların artması üzerine elçiliğin, Somali makamlarını uyardığı öğrenildi. Bunun üzerine, Türklerin özellikle başkentte yoğunlaşan faaliyetler nedeniyle buradaki binaların terör saldırısının hedefi olabileceği yönünde Somali polisinin bilgilendirildiği ifade edildi. Nitekim elçilik saldırısı ile ülkede bulunan Türkler ilk kez bu şekilde terörün hedefi oldu.

TUTANAK TUTULMADI

1 polisin şehit verildiği 3 polisinde yaralandığı olay sonrasında ise Somali polisinin saldırıya ilişkin her hangi bir tutanak tutmadığı öğrenildi. Somali polisinin olay yerinde daha çok kalabalığı dağıtmak için uğraş verdiği kaydedildi. Saldırıyla ilgili şu ana kadar ciddi bir çalışma sergilenmemesi üzerine Türkiye'nin devreye girerek elindeki bilgileri paylaştığı ifade edildi.
<< Önceki Haber Oradaki Türkler ilk kez açık hedef seçildi! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER