Özbekistan geleceği için oy kullanıyor

Özbekistan’da halk, parlamento seçimleri için sandık başına gitti.

Özbekistan geleceği için oy kullanıyor

Özbekistan’da halk, parlamento seçimleri için sandık başına gitti. Seçmenler, Oliy (Yüksek) Meclis’in 150 sandalyeli alt kanadı Yasama Meclisi’nde görev alacak 135 yeni milletvekilini belirleyecek. Meclisin geri kalan 15 milletvekili, Özbekistan Ekoloji Hareketi kontenjanından seçilecek.

Cihan Haber Ajansı'na konuşan Taşkentliler, ülkeye ve millete daha çok hizmet edecek simaları belirlemek için oy kullandıklarını söyledi. Vatandaşlar, oy verme sürecinin iyi organize edildiğini ve ülkede barışın hakim olmasını istediklerini dile getirdi.

Yerli ve yabancı çok sayıda gözlemcinin takip ettiği seçimde Adalet Sosyal-Demokratik Parti, Liberal Demokratik Parti, Özbekistan Milli Tiklaniş Demokratik Parti ve Halk Demokratik Parti'si yarışıyor. Seçim sonunda en fazla aday çıkaran parti başbakanlığın sahibi olacak.

20 milyon 895 bin 572 kayıtlı seçmenin bulunduğu seçimde halk 135 ayrı seçim bölgesinde 9 bin 35 sandıkta oy kullanıyor. Oy verme işlemi 20.00’de sona erecek. Seçimlere ilişkin nihai sonuçlar yarın öğle saatlerinde Özbekistan Merkez Seçim Komisyonu Başkanı Mirza Uluğbek Abdusalamov tarafından canlı yayında açıklanacak.

CİHAN
<< Önceki Haber Özbekistan geleceği için oy kullanıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER