Cuma namazı çıkışı camiye bombalı saldırı

Pakistan’ın Sindh eyaletinde, Cuma namazında bir camiye bombalı saldırı düzenlendi.

Cuma namazı çıkışı camiye bombalı saldırı

Pakistan’ın Sindh eyaletinde, Cuma namazında bir Şii camisine düzenlenen bombalı saldırıda bilanço artıyor. Kanlı saldırıda, hastane kaynaklarından alınan bilgilere göre ölü sayısı 49'a çıktı. 

Şikarpur şehrinde bir Şii camisine Cuma namazı çıkışı bombalı saldırı düzenlendi. Saldırıda ölenlerin sayısının 49'a yükseldiği, 30'dan fazla yaralının ise hala tedavilerinin devam ettiği açıklandı. Ağır yaralıların bulunduğu saldırıda ölü sayısının artmasından endişe ediliyor.

Saldırıyı geçen yıl IŞİD'e desteğini açıklayan Pakistan Taliban gruplarından Cundullah üstlendi. "Hedefimiz Şii topluluğuydu. Onlar bizim düşmanımız" diyen grup sözcüsü Fahad Marwat ise daha fazla ayrıntı vermedi.

Shikarpur polis şefi Saqib İsmail Memon ise saldırının türünün henüz belirlenemediği, bomba imha ekiplerinin cami çevresinde araştırma yaptığı açıklamasını yaptı. Öte yandan, bazı Pakistan televizyonlarından çevre sakinlerinin patlayıcı yelek giyen bir adamı gördüğü haberi yapılırken, bölge müfettişi ise bombanın bir düzenek kurularak patlatıldığı ihtimali üzerinde durulduğunu belirtti.

Öte yandan, Şii camisine gerçekleştirilen kanlı saldırıyı, Başbakan Navaz Şerif ve Cumhurbaşkanı Memnun Hüseyin kınadı.

Pakistan'ın Peşaver kentinde 16 Aralık'ta bir okula yapılan saldırı sonucu, çoğunluğu çocuklardan oluşan 134 kişi hayatını kaybetmişti. Hemen ardından ise hazırlanan ulusal eylem planı çerçevesinde ise son bir ayda terör davalarından yargılanan 20 terörist idam edildi.

CİHAN
<< Önceki Haber Cuma namazı çıkışı camiye bombalı saldırı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER