Putin de elektrikleri söndürdü

Rusya’nın başkenti Moskova’da Kızıl Meydan ve Kremlin 23 Mart Cumartesi günü yerel saatle 20.30’da bir saatliğine karanlığa büründü.

Putin de elektrikleri söndürdü

Dünya Saati” uygulamasına destek verilen organizasyonla tarihi binaların aydınlatmaları kapatıldı ve toplam 5 megawatt elektrik tasarruf edildi.

Moskova belediyesi enerji departmanı başkanı Pavel Livinski basın yaptığı değerlendirmede, “Ekonomik kazanç açısından çok yüksek bir rakam yok. Devlet binalarının aydınlatılmasından sağlanan kazanç 900 dolar civarında. Devlet binalarının aydınlatmalarında tasarruflu özel sistemler kullanılıyor.” dedi.

Yetkiliye göre ışıkların söndürülmesi daha çok kent yaşayanlarını elektrik tasarrufu konusunda bilinçlendirmeyi hedefliyor. Kızıl Meydan’da toplanan 200’e yakın vatandaş etkinliğe katılırken, Kremlin, Vasiliy Kilisesi, GUM alış veriş merkezi ve Tarih Müzesi ışıklarını söndürdü. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in emri ile ilk kez Kremlin’de de ışıklar söndürüldü. Kremlin duvarlarını çevreleyen surlardaki kızıl yıldızlar ise yanmaya devam etti.

Moskova yönetimi vatandaşlardan kaç kişinin eyleme katıldığını henüz tespit edebilmiş değil. 2012’de ülke genelinde 12 milyon kişi eyleme katılmıştı. Başkent Moskova’da 70 devlet binasının ışıkları söndürüldü.

Doğal Hayatı Koruma Vakfı'nın (WWF) küresel iklim değişikliğine dikkati çekmek amacıyla düzenlediği ''Dünya Saati'' kampanyasına Rusya’nın 70 kenti destek verirken, 150 ülkeden 2 milyar insanın eylemi olumlu bulduğu belirtiliyor. 2007’de Sidney’de ilk organizasyon yapıldığını 2,2 milyon vatandaş destek vermişti.
<< Önceki Haber Putin de elektrikleri söndürdü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER