İki banka Ruslara kredi vermeyi durdurdu

Ukrayna krizinden sonra zor günler geçiren ve büyük ölçüde yabancı sermaye çıkışı yaşayan Rus ekonomisine bir darbe de Japonlardan geldi.

İki banka Ruslara kredi vermeyi durdurdu

Japonya'nın en büyük iki bankaRusya'da kredi vermeyi durdurduklarını açıkladı.

Ukrayna krizi yükselirken Rus ekonomisinde çarğıcı gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Rus ekonomisinden milyarlarca dolar sermaye çıkış yaparken bu kez iki dev bankanın Rus müşterilerine yönelik faaliyetlerini büyük ölçüde dondurdukları açıklandı.

Japonya'nın en büyük iki bankası Sumitomo Mitsui ile Bank of Tokyo-Mitsubishi Financial Times gazetesine Rusya'da kredi vermeyi durdurduklarını açıkladı.

İki Japon bankasının bu hamlesi Ukrayna krizinin büyümesinin ardından dünyanın dev bankalarının Rus müşterilerine kredi vermekteki isteksizliğini de pekiştirmiş oldu.

Bankaların en çok Rus zenginlerine gelecek yaptırımlardan ürktüklerini belirten bir üst düzey Rus bankacı Japonların ise herkesten ihtiyatlı davrandığını belirtti.

TAHVİL İHRAÇLARI DİBE VURDU

Ukrayna krizi Rusya'nın tahvil ihracını da sekteye uğratıyor. Bu sene şimdiye kadar 9.1 milyar dolar Rus tahvili ihraç edilirken bu rakam 2009 yılından bu yana yüzde 74'lük bir düşüşe işaret ediyor.

Rusya'da özel sektör de tahvil ihracı konusunda sıkıntı yaşanıyor. Bu sene sadece Gazprom ve Sberbank'tan 1 milyar dolarlık tahvil ihracı gerçekleşti.

<< Önceki Haber İki banka Ruslara kredi vermeyi durdurdu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER