Romen Bakan Cristea: Geleceğimiz bu okullarda yetişiyor!

Türk okulunun açılışını yapan bakan: Romanya'nın geleceği bu okullarda yetişiyor...

Romen Bakan Cristea: Geleceğimiz bu okullarda yetişiyor!

Romanya’da 20 yıldır hizmet veren Türk okullarının Cluj şubesi, yeni öğretim yılına yeni binasında girdi. Okulun açılışını Sosyal Diyalog Bakanı Aurelia Cristea yaptı. Bakan Cristea, "Romanya'nın geleceği bu okullarda yetişiyor." sözleriyle okulları övdü.



Romanya’da 3 milyonun üzerinde öğrenci için, 117 gün sürecek eğitim öğretim maratonu bugün başladı. Ülkedeki eğitim öğretim faaliyetlerinde 20 yılı geride bırakan Lumina Eğitim Kurumları, hizmet ağı ve kalitesine yeni bir halka ekledi. Okulların Cluj şubesi, öğrencilerini yeni binasında karşıladı. Düzenlenen törene okul velileri ve yerel yetkililerin yanı sıra Romanya Sosyal Diyalog Bakanı Aurelia Cristea da katıldı. Bakan Cristea, Romanya eğitimine sunduğu katkılardan dolayı okul yetkililerini kutladı.



Konuşmaların ardından okul zili çaldı ve Cluj okulu öğrencileri ders başı yaptı. İdarecilerle okulu gezen Bakan Aurelia Cristea, Cihan Haber Ajansı’na özel açıklamalar yaptı. Okulu beğendiğini kaydeden Sosyal Diyalog Bakanı Cristea, "Lumina Eğitim Kurumları çok başarılı öğrenciler yetiştiriyor. Lumina okullarını, ulusal ve uluslararası alanda başarısını artık Cluj'a da taşımış olarak görmek bizleri mutlu ediyor. Romanya özel okullar hem ekonomi hem de eğitim alanında ülkemize büyük katkılar sağlıyor. Romanya'nın geleceği bu okullarda yetişiyor." ifadelerini kullandı.



Öğrenci velisi ise Dan Bumbu, "Okulun eğitimi, metotları ve kalitesini çok yeterli ve tatmin edici buluyorum." dedi. Romanya’da ilk ve orta dereceli okullarda 3,2 milyon öğrenci bulunuyor. 5 vilayette Lumina Eğitim Kurumları’na bağlı okullarda 3 bin 200 öğrenci eğitimine devam ediyor.

CİHAN
<< Önceki Haber Romen Bakan Cristea: Geleceğimiz bu okullarda yetişiyor! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER