Sahibinden satılık kale! Hem de Osmanlı izleri hakim...

Sahibinden belki de çok nadir göreceğiniz olay! Osmanlı izlerini barındıran kale sahibinden satışa çıktı.

Sahibinden satılık kale! Hem de Osmanlı izleri hakim...

Kamu borcunu azaltmanın ve ek gelir sağlamanın yollarını arayan İtalya, aralarında Osmanlı saldırılarına karşı yapılan bir kalenin de bulunduğu çok sayıda kamu mülkünü internette açık artırmayla satışa çıkardı.

İtalyan Ansa ajansının haberine göre, geçen cuma günü başlayan satış işlemleri 6 Mayıs’a kadar sürecek. Kamuya ait gayrimenkullerle ilgilenen devlet kurumu Demanio ajansı tarafından yürütülen açık artırmada on milyonlarca euro gelir elde edilmesi bekleniyor. 

Satışa çıkarılan kamu mülkleri arasında, Gradisca d’Isonzo’da 15. yüzyılda Osmanlılara karşı yaptırılan bir kale, Venedik lagünündeki Poveglia adası ve 17. yüzyıldan kalma bir manastır da yer alıyor. Toplamda yaklaşık 150 “irili ufaklı” gayrimenkulün bu yolla satılması planlanıyor.

EYLÜL'DE 208 MÜLK DAHA SATILACAK

Eylül ayında da, aralarında kaleler, deniz fenerleri ve köylerin da bulunduğu 208 yeni mülkün daha satışa çıkarılması bekleniyor. Demanio ajansının direktörü Paolo Maranca, “Bu satış projesiyle sadece gelir elde etmeyi değil aynı zamanda bu bölgeleri kalkındırmayı da amaçlıyoruz” dedi. Satışın, dünyanın her yerinden alıcılara açık olduğu belirtildi. Ajans, 2001’den bu yana devlete ait mülklerin satışından 1.8 milyar Euro gelir elde etti.

(BBC Türkçe)
<< Önceki Haber Sahibinden satılık kale! Hem de Osmanlı izleri hakim... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER