Suriye'ye müdahalede Türkiye'yi bekleyen tehlike!

Kimyasal silah kullandığı söylenen Suriye'ye yönelik operasyon halinde gelebilecek karşı saldırılarda en büyük riski Türkiye alacak.

Suriye'ye müdahalede Türkiye'yi bekleyen tehlike!

Suriye'de düzenlendiği iddia edilen kimyasal saldırıya askeri müdahaleyle cevap verileceği yoğunluk kazanırken, Türkiye'de ise Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) kırmızı alarma geçtiği belirtildi. Önceki yıl kurulan patriot füzelerinin bulunduğu illere takviye amaçlı personel gönderildiği bildirildi.

Suriye'de yaşanan gelişmeler üzerine gündeme gelen müdahale üzerine Türkiye sınır hattında hareketliliğini arttırıyor. Türkiye-Suriye sınırına askeri yığınaklar yapılırken, sürekli İnsansız Hava Araçları (İHA) ve savaş uçaklarıyla sınır hattı izlenerek gelişmeler ve yaşanan hareketliliğe göre tedbirler arttırılıyor.

Suriye'ye yapılacak muhtemel bir kara harekatında NATO Kara Kuvvetleri'nin komuta ve kontrolünü yürütecek olan komutanlık, kritik önem taşıyor.

MÜDAHALEDE TÜRKİYE KİMYASAL RİSKE GİRECEK

Suriye'deki kimyasal katliamın ardından muhtemel bir Suriye operasyonunda, Türkiye'nin kimyasal riski taşıyan ülkelerin başında geleceği belirtildi.
TSK bu konuda önlem olarak Kimyasal, Biyolojik, Radyolojik, Nükleer Korunma ve Savunma Taburları'nın bir kısmını geçen yıl temmuz ayında Suriye sınırına kaydırmıştı. Suriye'nin muhtemel kimyasal tehdidine yönelik olarak 3 ilde NATO'dan talep edilen patriot bataryalarını yerleştiren Türkiye'nin, muhtemel kimyasal saldırıda TSK bünyesinde ve ulusal olarak tedbirlerini yoğunlaştırdığı belirtiliyor.

ABD'nin 1991 yılındaki 1. Körfez Harekatı ve 2003'teki 2. Körfez Harekatı dönemlerinde de NATO Türkiye'ye patriot desteği sağlamış ve Diyarbakır, Batman ile Adana'ya yerleştirilen sistemler Hollanda ordusundan temin edilmişti. Suriye sınırında bazı illere konuşlandırılan patriot füzelerinin 60 kilometre menzilli, 50 metre asgari önleme yüksekliği ve 25 kilometre azami irtifa, 5 kat ses hızı ve füze ağırlığının 320 kilogram olduğu belirtildi.

İHA
<< Önceki Haber Suriye'ye müdahalede Türkiye'yi bekleyen tehlike! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER