Türk büyükelçiye medyaya darbe tepkisini böyle gösterdi

17/25 Aralık yolsuzluk skandallarını unutturmak isteyen hükümetin medyaya yönelik darbe girişimine ABD’den ilginç bir tepki geldi.

Türk büyükelçiye medyaya darbe tepkisini böyle gösterdi

Türk Amerikan Dostluk Grubu EşBaşkanı ve Kongre Üyesi Gerry Connally hükümetin medyaya yönelik baskısını gerekçe göstererek Türkiye’nin Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç ile dün yapması beklenen görüşmeyi iptal etti.

YORUM?YAPILMADI

Yaklaşık 1 ay önce ‘Türk-Amerikan ilişkilerini konuşmak için’ 17 Aralık gününe programlanan öğle yemeği Connally tarafından iptal edildi. İptal pazartesi günü Türk tarafına iletilirken Türk Büyükelçiliği yetkilileri de iptali doğruladı. ‘Yemeğin ileri bir tarihe ertelendiğini’ belirten elçilik kaynakları Connally’nin ofisinden iptalin gerekçesi ile ilgili bir bilgi verilmediğini söylediler.

İKİNCİ AÇIKLAMA

Öte yandan medyaya yönelik baskıya ABD yönetiminden muhtelif tepkiler gelmeye devam ediyor. Pazar sabahı baskından hemen sonra acil kodlu bir açıklama yapan ABD yönetimi dün de benzer bir açıklamayla Türk hükümetini medyaya baskı konusunda uyardı.

WASHİNGTON'A ANKARA'YLA İLİŞKİLERİ GÖZDEN GEÇİR ÇAĞRISI

Washington merkezli Center for American Progress (CAP) kıdemli uzmanı Michael Werz, ’den sert bir uyarı geldi. Obama yönetimine yakınlığı ile bilinen think-tank’ın tanınmış uzmanı Werz, “ABD başta olmak üzere Türkiye’nin müttefik ve ortakları, adım adım otoriterleşme yolunda giden Türkiye ile olan askeri, ekonomik ve siyasi işbirliğini yeniden gözden geçirmeli” dedi.

MUHALİFİ?BOĞMA

Gazetecilerin gözaltına alınmasını kınayan ve derhal serbest bırakılması çağrısı yapan Werz, “Türk hükümetinin bu adımı muhalifleri boğma, basın ve ifade özgürlüğünü zayıflatma amacı taşıyor” dedi.

Werz, yapılanları, AKP’nin uzun süredir devam eden sansür, yargının kontrol altına alınması, politik taciz ve medya sahiplerinin bir araya toparlanması için yapılan hükümet baskısının son adımı olarak değerlendirdi.

DEMOKRASİYE?TERS

Yaşananların Türk Hükümeti’nin ‘açık demokrasi ve hukukun üstünlüğü” taahhütlerine ters düştüğü ve şüpheleri artırdığını belirten Werz, ABD başta olmaz üzere müttefiklere Ankara ile ilişkileri gözden geçirme
çağrısı yaptı.

MEDYAYA DARBE TÜRKİYE'NİN GERİLEMESİNE İŞARETTİR

Dünyaca ünlü filozof, dilbilimci ve tarihçi Prof. Dr. Noam Chomsky 14 Aralık medyaya darbe operasyonuna sert tepki gösterdi Yazılı bir açıklama yapan dünyaca ünlü filozof, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın eylemlerinin basın özgürlüğüne karşı yapılan bir başka büyük saldırı olduğunu söyledi.

Noam Chomsky, ‘Erdoğan’ın eylemleri, bu milenyumun başlarında kazanılan demokratik gelişmelerin tersine, basın özgürlüğüne saldırı, daha otoriter ve baskıcı bir topluma sebep olarak Türkiye’nin gerilemesine işarettir' dedi.

BUGÜN GAZETESİ
<< Önceki Haber Türk büyükelçiye medyaya darbe tepkisini böyle gösterdi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER