'Türk istihbaratı, hükümeti uyarmak için rapor hazırladı!'

Alman Bild, "Türk İstihbaratı uyardı: 'Artık IŞİD’i Kontrol Edemiyoruz' " şeklinde çarpıcı bir iddiada bulundu.

'Türk istihbaratı, hükümeti uyarmak için rapor hazırladı!'

Alman Bild Gazetesi, Türk İstihbaratı tarafından devlet yetkililerine sunulmak için hazırlanan yaklaşık 100 sayfalık raporda:  “Artık IŞİD’i kontrol edemiyoruz” ifadelerine yer verildiğini iddia etti. Habere göre IŞİD Türkiye’yi sadece silah deposu değil aynı zamanda milisleri tedavi için de kullanıyor. Acımasız yöntemler kullanan örgüt Türkiye’den yeni milislerin katılımını sağlıyor.

TÜRKİYE’DEKİ IŞİD YAPILANMASI

Türk istihbaratı IŞİD militanlarının entrikalarına karşı Türk hükümetini uyarmak için 100 sayfalık bir rapor hazırladı. Bu “Bild-Zeitung” tarafından Salı günü rapor edildi. Raporun iç sayfalarında IŞİD’in yeni savaşçıları Türkiye’nin güneyinden Suriye’ye girdiği belirtildi.

MİLİTANLAR TÜRK HASTANELERİNDE TEDAVİ OLUYOR

“Bild-Zeitung”un ifade ettiği rapor korkutucu bir resim çiziyor: "Teröristler Türkiye’den sadece silah yardımı almıyorlar, aynı zamanda militanlar Türk hastanelerinde bakılıyor ve acımasız yeni savaşçılar kazandırılıyor..."

IŞİD ÇOCUKLARA TECAVÜZ EDİYOR

İstihbaratın raporuna göre yaşları 13-17 arasında değişen 8 çocuk IŞİD Teröristleri tarafından tecavüz edilip telefona kaydedildi. Böylece bunlar IŞİD için savaşma durumuna getiriliyor. Bu çocuklar kendi aileleri tarafından IŞİD teröristlerine emanet ettiriliyor. Bunun karşılığında 3000 Dolara kadar uzanan para alınıyor.

Bild’in haberine göre IŞİD Türkiye’de gündelik hayatta zaten var. Kendi sosyal ağlarıyla kendine yeni militanlar buluyor ve sokaklarda kendi reklamlarını yapabiliyorlar.

İnternet sayfalarına girip linklerini paylaşıp, beğenenler ya da retweet edenler ile iletişime geçip kendilerine yeni kurbanlar buluyorlar.



Haritadaki yerler IŞİD’in Türkiye’deki ağını gösteriyor. IŞİD teröristleri Gaziantep Havalimanı üzerinden Hatay sınırına ve Suriye sınırına gizlice giriyorlar.

Sınır görevlileri rüşvetçi ve teröristleri Suriye’ye bırakıyorlar

İstihbarat raporuna göre, “Haziran sonu bir olay meydana geldi. Bir tüccar yüksek sesle bağırarak ‘Siz insan değilsiniz, sizin inandığınız İslam’a ben inanmıyorum’ diyerek şikayetçi oldu. Sonra IŞİD’lı insanlar adamın boynunu vurdu. Bu olay Mahkemede anlaşmazlık sonucu çıkan kavgada öldü diye sonuçlandırıldı.

Rüşvetçi sınır görevlileri IŞİD teröristlerini rahatlıkla sınırdan geçiriyorlar.

Bild’de yer alan korkutucu istihbarat raporunun en önemli cümlesi ise, “IŞİD çok güçlü oldu ve biz onları kontrol altına alamıyoruz” oldu.

(GriHat)

<< Önceki Haber 'Türk istihbaratı, hükümeti uyarmak için rapor hazırladı!' Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER