Türk okulları Moğolistan’da da meyvesini verdi

Türk okulları dünyada olduğu gibi Moğolistan’da da meyve vermeye başladı..

Türk okulları Moğolistan’da da meyvesini verdi

Moğolistan’da bulunan Türk okullarından mezun olan Moğol İş Adamları Basic (Mavi Gökyüzü Ülkesi İş Adamları) adında dernek açtı.

TUSKON'un Moğolistan partneri olacak olan Basic Derneği çalışmalarına başladı. Başkent Ulanbator’un en lüks otellerinden biri olan Blue Sky da resmi açılışı yapıldı.

Basic Yönetim Kurulu Başkanı Baatar Tsolmon, “Bugünkü yaptığımız dernek açılış sebebiyle derneğimizin faaliyeti dünya çapında daha da büyük bir ivme kazanarak ilerleyeceğini düşünüyoruz. Bugün değişik ülkelerdeki derneklerle yaptığımız anlaşmalarla üyelerimizi daha farklı ülkelerde daha farklı sahalarda daha farklı yatırımlarla buluşturacağımızı düşünüyoruz.” ifadelerini kullandı.

Açılışa Ulanbator Büyükelçisi, Türk yatırımcılar, Azeri yatırımcılar ve çok sayıda ünlü Moğol iş adamları katıldı.

Moğol geleneksel çalgısı Morin Huur çalındı. Yemekler  yenildi ve derneğin yapmış olduğu çalışmalar anlatıldı. Programa katılım oranı çok yüksekti.

Öte yandan anlaşmalar imzalandı. Plaketler verildi.

Değişik ülkelerden gelen yabancılar ve Moğolistan’da bulunan iş adamları dostluk ve barış mesajları verdi.

Basic Müdürü Ulambayar Otgon, “Bu resmi açılışla Moğolistan’daki iş adamlarına derneğimizi tanıtmak oldu. Ve burada da TUSKON'dan ve Azerbaycan’daki ipek yolu iş adamları derneğinden misafirlerimiz geldi. Ve burada onlarla iş birliği imzaladık.” şeklinde değerlendirmelerde bulundu.

Dünyanın her tarafında Türk okullarından mezun olmuş öğrenciler dünya barışına katkı sağlıyor.

<< Önceki Haber Türk okulları Moğolistan’da da meyvesini verdi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER