Ülkeyi karıştıran ilginç iddia

Başbakan seçilmesine rağmen aylardır resmi konuta taşınmayınca...

Ülkeyi karıştıran ilginç iddia

Japonya Başbakanı Şinzo Abe ile First Leydi Akie Abe'nin başbakanlık resmi konutuna bir türlü taşınmamaları nedeniyle ortaya ilginç iddialar atıldı. 5 ay önce başbakan seçilen Abe, hala Tomigaya bölgesindeki evinde kalıyor. Ancak Japon geleğine gore başbakan olur olmaz resmi konuta taşınması gerekiyordu. 

Başbakan ve First Leydi'nin konutlarına gitmemesi nedeniyle Japon basında "hayalet korkusu" söylentileri dolaşmaya başladı. Bu söylentiler öyle bir boyuta ulaştı ki, Japon Demokrat Partisi, hükümetten "Başbakanlık konutunda hayalet mi var?" sorusuna cevap istedi. Yapılan yazılı açıklamada "Hükümetin hayaletten haberi yoktur" denildi. Japon Kabinesi Genel Sekreteri Yoshihide Suga da gazetecilere "Bir takım tuhaf iddiaların dolaştığı doğru. Ancak hükümetimiz hayalet avında değildir. Başbakan ve eşi kendi evlerinde rahat oldukları için resmi konuta taşınmıyorlar" dedi. 

Adı "Hayaletli eve" çıkan başbakanlık konutu, 1929'da inşa edildi. 1932'de ise konutun bulunduğu sitede muhalif asker ayaklanması gerçekleşti ve eski başbakan Tsuyoshi Inukai o tarihte sitede suikaste kurban gitti. 2000'lerde restore edilen bina, 2005'ten bu yana resmi başbakanlık konutu olarak kullanılıyor. Ancak halk arasında konutun bulunduğu yerle ilgili sürekli "hayalet" söylentileri çıkıyor. 
<< Önceki Haber Ülkeyi karıştıran ilginç iddia Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER