Çin, Güney Kore'yi hava savunma sistemi konusunda uyardı


Çin, Kore Yarımadası'nda ABD'nin Bölge Yüksek İrtifa Hava Savunması (THAAD) sisteminin konuşlandırılması konusunda Güney Kore'yi uyardı.

Çin Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Hong Lei tarafından bugün yapılan açıklamada, Güney Kore'nin, kendi arazisine ABD'nin THAAD sistemini konuşlandırması durumunda, iki ülke arasındaki ilişkilerin olumsuz yönde etkilenebileceği belirtildi.

Hong Lei, konuya ilişkin düzenlenen basın toplantısındaki soruları cevaplarken, "Kendi ülkesinin güvenliği peşinde olan ülkelerin, bölgesel barış ve istikrarın yanı sıra diğer ülkelerin de güvenlik hakkını gözetmesi gerektiğini düşünüyoruz." diye konuştu.

Hong Lei'in açıklamasının, Çin Savunma Bakanı Chang Wanquan'ın dün başkent Seul'ü ziyareti sırasında, Koreli meslektaşı Han Min-koo'ya THAAD sistemiyle ilgili endişesini dile getirmesinden bir gün sonra gelmesi ise dikkat çekti.

Güney Kore'de yaklaşık 30 bin asker bulunduran ABD'nin, Kuzey Kore'nin artmaya devam eden nükleer ve füze tehditlerine karşı koymak amacıyla, Güney Kore arazisinde, kısa ve orta menzilli tehdit unsurlarına karşı geliştirilmiş balistik füze savunma sistemi THAAD'ı konuşlandırmak istediği biliniyor.

CİHAN
<< Önceki Haber Çin, Güney Kore'yi hava savunma sistemi konusunda uyardı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER