İnternet alışveriş sitesi Amazon, Kırım'dan çıkıyor

İnternet alışveriş sitesi Amazon, Kırım'dan çıkıyor

Dünyanın en büyük Amerikan internet alışveriş sitesi Amazon, Kırım'da işleri durdurma kararı aldığını açıkladı. Kırımlı kullanıcılara 13 Şubat'a kadar hesaplarını silmeleri uyarısı yapıldı.

Kullanıcılara yollanan postada hesaplarını kapatmalarını isteyen firma, "Amazon Web Services (AWS) hesabınızın Kırım bölgesinde fatura adresi kayıtlıdır. Bir süre önce ABD hükümeti, ekonomik yaptırımlardan dolayı, AWS aracılığıyla Kırım'a ihracat veya Kırım'dan ithalatı yasakladığını duyurdu. AWS ile ilgili her şeyi kapatıp hesabınızı da silmeniz gerekiyor. 13 Şubat 2015 Cuma günü saat 12.00'a kadar (UTC -8:00 zaman dilimine göre) hesabınızı silin." uyarısında bulundu.

Şubat ayının başlarında Google+' class='textetiket' title='Google haberleri'>Google firması da bazı hizmetlerini Kırım'da sınırladığını açıklamıştı. Kırım'da yaşayan birçok insan şu anda Google Play Store üzerinden cihazlarına herhangi bir uygulama yüklemesi veya güncellemesi yapamıyor.

EBAY DA ÇEKİLDİ

İnternet üzerindeki en büyük açık artırma usulü alışveriş sitesi eBay da 30 Ocak 2014'de yaptığı açıklamada Kırım'da tüm servislerini durdurduğunu açıklamıştı.

ABD'li şirket basına yaptığı açıklamada "Kırım'da ki kötü durum hakkında tüm kullanıcılarımızı bilgilendiriyoruz. Bu konuda destek ekibimiz her birinize yardım etmeye hazır. Verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı hepinizden çok özür diliyor, Kırım'da bu günlerin değişeceği zamanları sabırsızlıkla bekliyor ve Kırım'a geri dönerek her şeye kaldığımız yerden devam etmeyi umuyoruz." dedi.

eBay'e bağlı, internet üzerinden çalışan online ödeme sistemi PayPal da 23 Ocak tarihinde Kırım'da servislerini durdurduğunu açıkladı.
ABD Başkanı Barack Obama, Aralık ayında imzaladığı Rusya'ya karşı yaptırımlar konulu yasada 1 Şubat 2015 tarihine kadar ABD merkezli tüm firmaların Kırım ile ticari ilişkilerini kesmesini istemişti.

ABD tarafından Kırım'a uygulanan ambargo özellikle internet hizmetlerini kapsıyor.
CİHAN
<< Önceki Haber İnternet alışveriş sitesi Amazon, Kırım'dan çıkıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER