Mısır'da yine idam kararı


Mısır'da mahkeme, Müslüman Kardeşler (İhvan-ı Müslimin) üyelerinden bir kişiye daha idam, 18 kişiye ise müebbet hapis cezası verdi.

İskenderiye'deki duruşmada Mahkeme Başkanı Adil Çorbacı, "Seyyid Cabir" davası olarak bilinen olaylarda 4 kişiyi öldürdükleri gerekçesiyle İhvan üyesi bir kişiye idam kararı verdiğini açıkladı. Çorbacı, aynı davadan 18 üyeye de müebbet verirken geriye kalan 44 kişiye ise 7 ila 15 yıl arasında değişen hapis cezası verdiğini belirtti.

Temmuz 2013'te askeri müdahaleyle görevinden uzaklaştırılarak hapse atılan Muhammed Mursi'ye destek için İskenderiye kentinde gösteriler düzenlenmişti. Bu protestolarda karşıt iki tarafın çatışması sonucu askeri müdahaleyi destekleyen 4 kişi, Seyyid Cabir bölgesinde bir binanın üstünden atılarak öldürülmüştü. Mısır mahkemesi bu olaydan İhvan'ı sorumlu tutmuştu.

Öte yandan, dün Başkent Kahire'deki Ceza Mahkemesi, "Başbakanlık binası önünde olay çıkarmak ve akademi binasını ateşe vermekle" suçlanan 268 kişiden aralarında meşhur Mısırlı aktivist Duma'nın da bulunduğu 229 kişiye müebbet hapis cezası ve 17 milyon da Mısır Cüneyh (2,4 milyon dolar) ceza vermişti.
CİHAN
<< Önceki Haber Mısır'da yine idam kararı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER