Dünyada aşılanan kişi sayısı 38 milyonu buldu
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Pazar, Ocak 17 2021
Paylaş
X Post
Bloomberg tarafından hazırlanan dünyanın aşı raporuna göre, 49 ülkede 37,9 milyondan fazla doz aşı uygulandı. Türkiye ise aşılama sürecine yeni başlamasına rağmen Kanada, Fransa ve Polonya gibi çeşitli ülkeleri geride bıraktı.
Dünya genelinde 94 milyondan fazla vaka ve 2 milyondan fazla ölüme neden olan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınını durdurmak için ülkeler üreticilerden milyonlarca doz aşı sipariş etti. Ülkelerin resmi web sitelerinden ve resmi açıklamalarından derlenerek analiz edilen Kovid-19 aşısı uygulamasına ilişkin veriler ile dünyanın Kovid-19 aşı haritası çıkarıldı. Ülkelerde dağıtılan ve uygulanan aşı dozlarının raporunu hazırlayan Bloomberg, 49 ülkede 37,9 milyondan fazla doz aşı uygulandığını açıkladı. Günlük aşı uygulanma oranının dünya genelinde ortalama 2,41 milyon doz olduğu belirtildi.
Bloomberg tarafından hazırlanan dünyanın aşı raporuna göre, ABD'de 13 milyon doz aşı uygulandığı ve her 100 kişide toplamda 3.9 doz aşı yapıldığı aktarıldı. İngiltere'de ise 3.7 milyon doz aşının uygulanarak her 100 kişide 5.5 oranında doz aşı verildiği belirtildi.
Aşı kampanyalarının başlamasıyla, ülkeler arasında eşit aşılama olmadığı kaydedilirken, bazı ülkelerin aşılamada daha avantajlı başlangıç yaptığı görüldü. Çin ve Rusya kendi aşılarını piyasaya sürerek milyonlarca kişinin aşılanmasını sağladı. Çin, Sinovac Biotech, CanSino Biologics, Sinopharm aşıları ile 9 milyon doz aşıyı 100 kişide 0.64 oranında doz uyguladı. Rusya, Gamaleya Enstitüsü'nün geliştirdiği Sputnik V ile 1.5 milyon doz aşıyı 100 kişide 1.02 doz oranında uyguladı.
'İsrail'de her 100 kişide 24.2 doz aşı uygulandı'
İsrail'in her 100 kişide 24.2 doz oranında aşı uygulayarak diğer ülkeleri geride bıraktığı ifade edildi. İsrail'i takiben en yüksek aşı dozu sunan Birleşik Arap Emirlikleri 100 kişide 15.5 doz aşı uygulayarak toplamda 1.6 milyon doz aşı yapılmasını sağladı.
Türkiye, Kanada, Fransa gibi pek çok ülkeyi geride bıraktı
Bloomberg'in aşı ra
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Eski AKP'li bakanın adının karıştığı vize yolsuzluğu haberine erişim engeli getirildi!2.Eski AKP'li bakanın adının karıştığı vize yolsuzluğu haberine erişim engeli getirildi!3.Yapay zeka destekliymiş! Google 'kıyamet saldırısı'nın önlendiğini duyurdu!4.Washington’da "Türkiye" alarmı: On yıllık hak ihlalleri ABD Kongresi'nde masaya yatırılıyor!5.Rüşvetle Tahliye İddiası Yargıyı Salladı: Adana'da Görevli Hakime HSK'dan 3 Ay Uzaklaştırma!

ERTUĞRUL İNCEKUL

CUMA KARAMAN

ABDULLAH AYMAZ

ARİF ASALIOĞLU

KADİR GÜRCAN
ÇOK OKUNAN HABERLER

Eski AKP'li bakanın adının karıştığı vize yolsuzlu...

Eski AKP'li bakanın adının karıştığı vize yolsuzlu...

Yapay zeka destekliymiş! Google 'kıyamet saldırısı...

Washington’da "Türkiye" alarmı: On yıllık hak ihla...

Rüşvetle Tahliye İddiası Yargıyı Salladı: Adana'da...







