'Dünyada sahip olduğu her şeyi sundu'
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Cuma, Temmuz 21 2017
Halkbankası Halkbankası Genel Müdür Yardımcısı Hakan Atilla da kefaletle serbest kalma talebi yaptı, bütün varlığını teminat olarak sundu
Geçtiğimiz Mart ayının 27’sinde New York’ta tutuklanan Halkbankası Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla mahkemeye başvurarak, kefaletle serbest bırakılmayı talep etti.
Atilla, daha önce kefalet için başvurmamıştı.
Yargıç, Reza Zarrab davasına da bakan Richard Berman.
Atilla’nın avukatı, Victor Rocco, mahkemeye sunduğu 10 sayfalık dilekçede, Atilla’nın ABD’ye bağlılığı (yaşadığı ortam, akraba ve evi vs.) olmadığı halde, suçlamaları inceledikten sonra, Atilla’nın iyi karakteri ve saygınlığı nedeniyle bir kefalet paketi hazırladığını bildirdi.
ABD hukukunda kefaletle serbestlik temel bir hak ve kefalet taleplerinin büyük bir çoğunluğu kabul ediliyor. Reza Zarrab elli milyon dolarlık kefalet talebi sunmasına rağmen kefalet talebi reddedilmiş ve bu konu çok gürültüler koparmıştı.
Yargıç, tutukluların hiçbir şartın mahkemeye tekrar geleceğini garantiye almayacağını veya kamunun bu serbestlikten zarar görmeyeceğinden emin olmadığında kefalet taleplerini reddetme yetkisi var.
Avukat Rocco, Atilla’nın Zarrab 2016’da tutuklandıktan sonra ikinci kez ABD’ye geldiğini ve 3 gün kaldıktan sonra çıkış yaparken tutuklandığını hatırlattı.

Avukat: Atilla 10 bin dolar kazanıyor, mafya değil
Atilla’nın aylık 10 bin dolar kazancı olduğunu hatırlatan Rocco, New York’da mahkemeye yakın bir yerde bir apartman tutarak, pasaportunu verebileceği ve elektronik kelepçe ile evde kalacağını garanti edebileceğini kaydetti.
Atilla’nın bankacı olduğu için kaçtığı takdirde Halkbankası da dahil olmak üzere hiçbir yerde iş bulamayacağını hatırlatan avukat Rocco, kaçması halinde Atilla’nın Türkiye’de de olsa pek huzur
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Süper Kupa Fenerbahçe'nin oldu2.Kim düşük kim gözde! Erdoğan'ın uçağında yandaş değişim profilinin detayları3.Karadeniz’de kargo gemisine drone saldırısı: İkinci kaptan öldü, 1 denizci yaralı4.Avrupa en çok iki Türk ürününü geri gönderdi5.BRICS ülkeleri Güney Afrika sularında gövde gösterisi yaptı

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ








