Türkçenin çocukları Almanya'yı salladı

Bu yıl 160 ülkeden 2 bin 500 öğrencinin katılımıyla 30’dan fazla ülkede sahnelenen 14. Uluslararası Dil ve Kültür Festivali büyük şölenlere sahne oldu. Eurovision 2016 birincisi Jamala da Türkçe Olimpiyatları'na katılarak birincilik şarkısını seslendirdi.

Eurovision 2016 birincisi Jamala, Dil ve Kültür Festivali'nde


Düsseldorf’taki ISS Dome Spor Salonu’nda düzenlen olimpiyat şöleninde  dünyanın renkleri performanslarıyla Almanya'yı adeta salladı.



Almanya’daki festival etkinliği için 2 haftadan uzun süredir yoğun bir çalışma içerisine giren 500’den fazla öğrenci, kendi kültürlerini yansıtan kostümlerle onlarca dilde şarkılar seslendiriyor, barış ve kardeşlik dansları sergilendi.


Eurovision 2016 Birincisi Jamala da Türkçe...

Eurovision 2016 birincisi Jamala da Türkçe Olimpiyatları'na katılarak birincilik şarkısını seslendirdi.


Bu yıl İsveç'in başkenti Stockholm'de 61.'si düzenlenen Eurovision Şarkı Yarışması'nın kazananı  "1944" adlı şarkısıyla Ukrayna'yı temsil eden Kırımlı Tatar sanatçı Jamala (Cemile) kazanmıştı. Jamala'nın, büyükannesi ile Kırım Tatarlarının yaşadığı trajediyi anlatan, Türkçe nakaratında "Yaşlığıma toyalmadım, Men bu yerde yaşalmadım" sözlerinin yer aldığı "1944" adlı şarkısı, 534 puanla birinci seçilmişti.








<< Önceki Haber Türkçenin çocukları Almanya'yı salladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER