Dünya'nın en büyük koşusu İzmir'de

Omurilik araştırmalarını desteklemek amacıyla koşulan Wings for Life World Run’ın Türkiye ayağı, 8 Mayıs'ta İzmir’de düzenlenecek.

Dünya'nın en büyük koşusu İzmir'de

34 ülkede 6 kıtada aynı anda koşulacak koşunun tüm dünyada 150 binden fazla koşucuyu ağırlaması bekleniyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği’nin desteklediği koşunun gelirinin tamamı omurilik felcinin kalıcı tedavisine yönelik araştırmalarda kullanılıyor.

Bugüne kadar İzmir’de yapılan en büyük koşu olması beklenen yarışın startı 8 Mayıs’ta saat 14.00’te İzmir Gündoğdu Meydanı’ndan verilecek. İsteyen herkesin katılabildiği yarışta, 5000 koşucuyla İzmir’in aynı zamanda Wings for Life World Run yarışındaki en kalabalık koşulardan biri de olması hedefleniyor.

Wings for Life Uluslararası Sportif Direktörlüğü‘nü atletizm dünyasının rekortmen ismi Colin Jackson’ın yürüttüğü etkinliğin gönüllü elçiliğini ise Engelsiz İzmir Kongresi başkanı Levent Köstem, TOFD Başkan Yardımcısı Semra Çetinkaya, Şahika Ercümen, Kenan Sipahi, Ahmet Arslan ve Pınar Karşıyaka Basketbol Takımı Kaptanı İnanç Koç üstleniyor.

İzmir’in de en büyük koşularından biri olan organizasyon, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Wings for Life World Run spor direktörü Colin Jackson da katılımıyla İzmir Tarihi Havagazı Fabrikası’nda gerçekleştirilen basın toplantısıyla kamuoyuna tanıtıldı.

Toplantıda bir konuşma yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, "Bu çok ulvi bir proje. Bütün paranın omurilik felçlilerinin tedavisine yönelik bilimsel araştırmalara harcanacak olması bence çok önemli. İzmir olarak 8 Mayıs'taki koşuya ev sahipliği yapıyoruz. Burada etkinliğin başarılı olması için, toplayabileceğimiz maksimum maddi katkıyı toplayabilmemiz için İzmirliler olarak hepimizin çok ciddi katkıda bulunması gerekiyor. Bugünden itibaren katılımı artırmak için elimizden gelen her türlü çabayı göstereceğiz. İyi bir çalışmayla geçtiğimiz yıl 2 bin kişi koştuğuna göre bunun kat be kat üstüne çıkacak potansiyele sahip olduğumuzu düşünüyorum. İzmir'in aydınlık insanlarıyla birlikte gerekeni yapabileceğimize inanıyorum. Aydın, Manisa, Muğla, Uşak gibi çevre illerden de katılım olacağına inanıyorum. Tüm emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum. İzmir engelli duyarlılığı en yüksek kentlerimizden biri. İnanıyoruz, çalışacağız, başaracağız, en büyük katkıyı koyacağız“ dedi.

Wings for Life World Run Uluslararası Yarış Direktörü Colin Jackson, başlangıç çizgisi olan bitiş çizgisi olmayan ve ne kadar koşacağına sadece katılımcıların karar verdiği küresel bir yarış düzenlendiğini belirtti.

Etkinliğin başarısının her geçen yıl arttığına ve insanların bu deneyimin bir parçası olmak istediğine dikkat çeken Jackson, her ülkedeki gönüllü elçileri aracılığıyla mesajlarını dünyaya iletmeye çalıştıklarını söyledi.

TOFD Başkan Yardımcısı Semra Çetinkaya ise 1994 yılında geçirdiği trafik kazasının ardından yanlış ilk yardım uygulaması nedeniyle omurilik felçlisi haline geldiğini belirterek, "Kaç yaşında olursanız olun böyle bir durumda çok ağır bedeller ödüyorsunuz" diye konuştu.

Toplantıya katılan ünlü serbest dalışçı ve sualtı hokeyi Şahika Ercümen, “8 Mayıs'ta ben de sudan çıkıp dünya ile aynı anda İzmir'de koşacağım. Çocukluğunda evden dahi çıkamayacak derece astım rahatsızlığı yayan biri olarak doğru tedaviyi çok önemsiyorum” dedi.

8 Mayıs’ta yüzbinlerce katılımcının “koşamayanlar için koşacağı” küresel yarışa, etkinliğin web sitesi www.wingsforlifeworldrun.com üzerinden kayıt yaptırılabiliyor.

WİNGS FOR LİFE WORLD RUN NEDİR

Wings For Life World Run, Wings For Life Vakfı’nın omurilik araştırmalarına destek için organize ettiği bir yarış olarak dikkat çekiyor. İlk iki yılda koşu için alınan kayıtlar ve toplanan bağışlarla toplam 7 milyon Euro toplandı.
<< Önceki Haber Dünya'nın en büyük koşusu İzmir'de Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER