Dünyanın en büyük yeraltı yerleşiminin ziyaretçileri artıyor


Nevşehir'de Kale ve Çevresi Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında yürütülen çalışmalar sırasında keşfedilen dünyanın en büyük yeraltı yerleşimi, çevre ve şehircilik alanında çalışma yapan teknik heyetlerin de ilgisini çekiyor.

Konya Müze Müdürü Yusuf Benli, Konya Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Nurullah Osmanlı, Tarihi Mekanlar ve Kentsel İyileştirme Şube Müdürü Kemal Tokay ve beraberindeki 25 kişilik teknik heyet, Nevşehir Belediyesi'nin öncülüğünde dünyanın en büyük yeraltı yerleşiminde devam eden temizleme çalışmalarını yakından takip etti. 11 mahalleyi içine 396 bin metrekarelik bir alanı kapsayan dünyanın en büyük yeraltı yerleşiminin bulunduğu bölgede yürütülen temizlik çalışmalarına ilişkin olarak teknik heyete, çalışmaları koordine eden Nevşehir Belediyesi yetkilileri tarafından bilgiler aktarıldı.

Bölgede geçen günlerde ortaya çıkartılan kilise başta olmak üzere mezar odası, bezirhaneler ile çeşitli mekanlarını ziyaret eden teknik ekip, düzenlenen gezinin oldukça verimli bir şekilde geçtiğini belirtti. Heyet, kendilerine bu konuda yardımcı olan Nevşehir Belediyesi ekiplerine teşekkür etti.
CİHAN
<< Önceki Haber Dünyanın en büyük yeraltı yerleşiminin ziyaretçileri... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER