Dünyanın Renkleri Almanya'da Buluşuyor

Bu yıl 160 ülkeden 2 bin 500 öğrencinin katılımıyla 30’dan fazla ülkede sahnelenen 14. Uluslararası Dil ve Kültür Festivali (IFLC), bugün Düsseldorf’taki ISS Dome Spor Salonu’nda ağırlanacak. Gösteri YouTube'dan canlı olarak yayınlanacak.

Dünyanın Renkleri Almanya'da Buluşuyor

Almanya’daki festival etkinliği için 2 haftadan uzun süredir yoğun bir çalışma içerisine giren 500’den fazla öğrenci, kendi kültürlerini yansıtan kostümlerle onlarca dilde şarkılar söyleyecek, barış ve kardeşlik dansları sergileyecek.

50’den fazla dilin konuşulduğu festival ortamında bir araya gelen ‘Dünyanın Renkleri’, bu yıl Almanya’nın Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti (KRV) Çalışma ve Uyum Bakanlığı himayesinde düzenlenen ‘IFLC Germany’ Programı ile tüm dünyanın ilgi odağında olacak.

2016 yılında düzenlenen IFLC etkinliklerinin en büyüğü olan organizasyon, 28 Mayıs Cumartesi günü, 10 binden fazla kapasiteli Düsseldorf ISS Dome Spor Salonu’nda gerçekleşecek. ,



Girişlerin saat 17:00’de başlayacağı festivalin ana programı Türkiye saatiyle 20:00’de start alacak. Küresel çaptaki bu festivali ISS Dome’a gelebilen binlerce insan yerinde izlerken, başta Türkiye olmak üzere dünyanın dört bir yanından milyonlarca insan da Mefküre TV ve Samanyolu Avrupa televizyonları aracılığı ile takip edebilecek. İnternet üzerinden de HD kalitesiyle canlı olarak yayınlanacak olan IFLC, facebook.com/intFLC, youtube.com/intFLC ve youtu.be/ePuRyNNkRgU adresleri üzerinden izlenebilecek.
ALMAN BAŞKANLAR DÜNYANIN RENKLERİ’NE KUCAK AÇTI  
Her ülkede sevgiyle karşılanan ‘Dünyanın Renkleri’ne Alman belediye başkanları da kucak açtı. Almanya’nın Leverkusen, Köln, Düren ve Essen belediye başkanlarından sonra, Monheim, Düsseldorf, Unna, Hamm, Schwerte gibi çok sayıda kentin belediye başkanı da dünya çocuklarını makamlarında ağırladı, dünya kültürlerini Almanya’ya taşıyan öğrencilere hayran kaldı. 

Dünya çocuklarından şarkılar dinleyen, onlarla hediyeleşen başkanlardan Scwerte Belediye Başkanı Heinrich Böckelühr (CDU), “Sizler dünya barış elçilerisiniz” derken, Hamm Büyükşehir Belediye Başkanı Thomas Hunsterger Petermann memnuniyetini dile getirdi. Unna Belediye Başkanı Werner Kolter ise, “Daha iyi nesiller yetişmesi için katkınız büyük. Sizler barışın, sevginin elçileri konumundasınız. Sizler aynı zamanda değişik kültürler ve dinlerin bir arada yaşanabilir özelliğini de göstermiş oldunuz. Bu festivalin dünya insanlığı için büyük bir şans olduğuna inanıyorum” dedi.



<< Önceki Haber Dünyanın Renkleri Almanya'da Buluşuyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER