Dünyanın renkleri, karnaval ülkesinde şölen yaşattı


Bu yıl 14.sü düzenlenen Uluslararası Dil ve Kültür Festivali (IFLC) ilk kez bir Latin Amerika ülkesinde sahne aldı. Brezilya'nın ev sahipliğinde gerçekleşen dev organizasyona dünyanın farklı ülkelerinden katılan çocuklar, dünya barışı için birlikte dans ederek şarkı söyledi.

Sao Paulo'nun en prestijli salonlarından Ibirapuera Oditoryum'da gerçekleşen ve iki gün süren etkinliğe Rio de Janeiro eyaleti Eğitim Bakanı Antonio Neto, Senatör Cristovam Buarque, Sao Paulo Eyalet Meclis Başkanı Fernando Capez ve çok sayıda önemli konuk ve seçkin davetliler katıldı. İş dünyasından sanatçılara ünlü simaların buluştuğu programa Brezilya tarafından resmi ve özel birçok kurum destek verdi.

BREZİLYALILAR KUYRUKTA BEKLEDİ

Organizasyona ilginin büyük olması nedeniyle salondaki tüm koltuklar programa iki saat kala doldu. Gösteriyi izleme umuduyla uzun süre kuyrukta bekleyen birçok Brezilyalı, salonda yer kalmadığı için evlerine geri dönmek zorunda kaldı.

Türkiye-Brezilya Kültür Merkezi Başkanı Mustafa Göktepe, programın açılış konuşmasında, IFLC'yi Brezilya'ya taşımaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Programın sunuculuğunu Brezilya ekranlarının tanınmış isimlerinden Zeca Camargo ve sinema oyuncusu Marina Person yaptı. Renkli giysileri ve performansları ile seyredenleri büyüleyen öğrencilerin seslendirdiği parçalar izleyiciden tam not aldı. Sahnede, birçok farklı kültüre ait öğenin yanı sıra yerel dans figürleri de kullanıldı.

GÜRCİSTAN COŞTURDU, EN BÜYÜK ALKIŞI SAMBA ALDI

Gürcistan ekibinin gösterisi salonda şölen havası estirirken en büyük alkışı yerel dans okulları tarafından sergilenen samba ve futbol şovları aldı. Programda ayrıca Brezilyalı efsane Formula 1 pilotu Ayrton Senna anısına bir parça seslendirildi ve katılımcılar arasında duygusal anlar yaşanmasına neden oldu.

Programın geleneksel kapanış şarkısı 'Yeni Bir Dünya' adlı parça ise ilk kez Portekizce olarak seslendirildi.

MECLİS BAŞKANI: BU MESAJ İYİ OKUNMALI; HER ŞEY MÜKEMMELDİ

Uluslararası Dil ve Kültür Festivali'ne ev sahipliği yapmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Sao Paulo Meclis Başkanı Fernando Capez, teşekkür konuşmasında programın verdiği mesajın herkes tarafından iyi okunması gerektiğine dikkat çekti. Başkan Capez şöyle konuştu: "İçlerinde kötülük olmayan, saflığı temsil eden çocukları dünya barışı için bir araya getirmeyi muhteşem bir girişim olarak görüyorum. Şarkıların ve gösterilerin seçiminden sahnenin dekorasyonuna kadar her şey mükemmel organize edilmişti. Ayrıca verilen mesajı çok manidar buldum. Bana göre siz bugün burada, gelecekte meyve verecek yeni bir dünyanın tohumunu attınız."

DÜNYA BARIŞI İÇİN EN GÜZEL MESAJ

Organizasyona destek veren kurumlar arasında yer alan SESC kültür merkezleri adına konuşan Maria da Penha Barrozo ise program ortağı olmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi. "Gördüğüm en önemli kültürel etkinliklerden biriydi" diyen Penha, etkinliğin dünyanın geleceği açısından içerdiği mesajı şöyle ifade etti: "Bu organizasyon, hayatımda görmüş olduğum en önemli kültürel etkinliklerden biri oldu. Çünkü bu etkinlik, dünyanın geleceği olan gençleri müzik, dans ve şarkı vasıtasıyla bir araya getirerek dünya barışı adına verilebilecek en güzel mesajı içeriyor."

BREZİLYA MEDYASINDAN BÜYÜK İLGİ

Program, Brezilya medyasında geniş yankı buldu. Ülkenin önde gelen medya kuruluşlarından Globo televizyonu, programa günler kala en çok izlenen saatlerde IFLC tanıtımı yaptı. Latin Amerika'da ilk kez görücüye çıkan etkinlik, içeriğindeki renkli ve barışçıl temalar nedeniyle ülkedeki ana haber bültenlerine de konu oldu. CİHAN
<< Önceki Haber Dünyanın renkleri, karnaval ülkesinde şölen yaşattı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER