Dünyayı gözyaşlarına boğdu

Bodrum’da dün 12 kişinin hayatını kaybettiği facia yürek yalan sahnelerin yaşanmasına neden oldu. Ölümüyle dünyayı sarsan minik Aylan'ın ailesiyle birlikte Kobani’den IŞİD saldırıları nedeniyle kaçtığı öğrenildi.

Dünyayı gözyaşlarına boğdu

3 yaşındaki Aylan’ın kıyıya vuran cansız bedeni Türkiye ve dünyayı gözyaşlarına boğdu.

Aylan’ın kendisinden bir yaş büyük ağabeyi Galip’in cansız bedeni de kısa süre sonra bulundu.

Minik Aylan ve ailesinin, Suriye’deki iç savaş ve IŞİD saldırıları nedeniyle yaşadıkları  Kobani’den kaçarak Avrupa’ya sığınmak istedikleri öğrenildi.

Bu arada Aylan ve Galip kardeşlerin mutlu günlerinde çekildiği öne sürülen bir fotoğraf da sosyal medyada hızla yayıldı.



Fotoğrafta iki kardeşin objektife gülümseyen yüzler görülüyor.

İki küçük çocuğun mutlu ifadeleri fotoğrafı görenlerin bir kez daha yüreklerini yaktı.

İngiltere'nin saygın gazetesi Independent, @Qattouby adlı Twitter kullanıcısına dayandırarak Aylan ve Galip kardeşlerin bu fotoğrafını okuyucularıyla paylaştı

Independent'ın kaynak göstererek kullandığı Aylan ile Galip kardeşlerin eski fotoğrafları sosyal medyada birçok gazeteci tarafından da paylaşıldı. BBC'den Julia Macfarlane, ABC News'ün Ortadoğu Muhabiri Sophie McNeill, İrlandalı köşe yazarı Rachel Lynch ve Hollandalı gazeteci Sakir Khader, iki kardeşin sağken çekilen fotoğraflarını kişisel Twitter hesaplarından paylaştı.


<< Önceki Haber Dünyayı gözyaşlarına boğdu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER