Dursun Çiçek: Şehirlerin taşınmasında güvenlik gerekçesi kabul edilemez


CHP İstanbul Milletvekili Dursun Çiçek, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun açıkladığı Şırnak'ın Cizre'ye, Hakkari'nin ise Yüksekova'ya taşınması yönündeki çalışmayı değerlendirdi. Taşıma işine gösterilen güvenlik gerekçesini kabul etmediklerini belirten Çiçek, "Çünkü devlet her noktada güvenliği sağlamakla görevlidir ama coğrafi şartlar nedeniyle arazi şartları nedeniyle şehrin büyümesine gelişmesine imkan sağlayacaksa, yatırım imkanlarını, sosyal imkanlarını geliştirecekse bu yönden olumlu karşılanabilir." dedi.

CHP Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal ile CHP İstanbul Milletvekili Dursun Çiçek Mecliste basın toplantısı düzenledi. Çözüm sürecine ilişkin bir soruya Çiçek, "CHP olarak baştan beri çözümde sürecinde İmralı ve terör örgütünün masada olmasını kabul etmiyorduk. 10 yıl sonra gelinen bu nokta doğru noktadır. Biz adres olarak Meclisi gösteriyoruz. Çözüm önerilerimiz var ama elinde silahı olan güvenlik kuvvetleri dışında kim varsa güvenlik kuvvetlerimiz onları etkisiz hale getirmek durumundadır, görevleri budur." karşılığını verdi.

Rusya'nın Suriye sınırına asker göndermesiyle ilgili bir soruya da Çiçek, şu cevabı verdi: "Rusya tarihte hem sıcak denizlere Akdeniz'e inmek istemiştir. Bu kapsamda Suriye son kalesidir. Ne kadar önem verdiğini Suriye'yi terk etmeyeceğini gösteren somut delillerden biridir. O nedenle Suriye ile ilgili plan ve projelerimizi yaparken mutlaka Rusya faktörünü dikkate almamız gerektiğini ortaya koymuştur. Rusya ABD'ye rağmen orada yığınak yapmıyor."

Suriye'de Irak'ta olduğu gibi üçlü bir yönetim ortaya çıktığını belirten CHP İstanbul Milletvekili, Güneydoğu'da bazı şehirlerin taşınmasıyla ilgili de "Güvenlik gerekçesini kabul etmiyoruz çünkü devlet her noktada güvenliği sağlamakla görevlidir ama coğrafi şartlar nedeniyle arazi şartları nedeniyle şehrin büyümesine gelişmesine imkan sağlayacaksa, yatırım imkanlarını, sosyal imkanlarını geliştirecekse bu yönden olumlu karşılanabilir." değerlendirmesinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu arasındaki "diktatör bozuntusu' tartışmasıyla ilgili Çiçek, "Yargıya intikal eden konular yargıya bırakalım." ifadelerini kullandı. CİHAN
<< Önceki Haber Dursun Çiçek: Şehirlerin taşınmasında güvenlik gerekçesi... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER