Dursun Çiçek'ten 'Büyükanıt' iddiası

Genelkurmay eski Başkanı Emekli Orgeneral Yaşar Büyükanıt’ın 27 Nisan e-muhtırasıyla ilgili ifadesinin alınmasını değerlendiren CHP İstanbul Milletvekili Dursun Çiçek, “Bu, dosyayı kapatma amaçlıdır” diye konuştu.

Dursun Çiçek'ten 'Büyükanıt' iddiası

Çiçek, “Büyükanıt, 27 Nisan bildirisi olarak nitelenen davalarda hep tanık olarak dinlendi. Hiçbir zaman sanık olmadı. İlk defa ifadesi alındı. Tabii bu daha önce yapılmalıydı. Niye yapılmadı?” dedi.

Yeniçağ'dan Bünyamin öztürk'ün haberine göre, CHP’li Çiçek, “Gelecekte, ‘bak böyle bir muhtıra verdi siz hâlâ ifadesini almadınız’ dememek için bu konuda kozu eline almak adına göstermelik bir soruşturma açtılar. Bu gösteriyor ki dosyayı kapatacaklar. Türk adaletinde esas beklentimiz bu kumpas davalarındaki hâkimlerin, savcıların, polislerin, onları azmettiren örgüt yöneticilerinin ve siyasetçilerin bir an önce hesap vermesidir” şeklinde konuştu.

Dursun Çiçek, askerlerin yargılanmasının önünü açan yasal düzenlemeyi AKP iktidarının Meclis’ten geçirdiğini ifade etti. Çiçek sözlerini şöyle tamamladı: “Ben ilk tutuklandığımda 12 saat sonra serbest kaldım. Çünkü HSYK siyasetin emrinde değildi. Hâkimler HSYK’dan çekiniyordu. Ama yasal değişiklik yaparak askerlerin yargılanması hususunu AKP değiştirdi. Meclis’teki AKP grubunu da cemaat yönetiyor ise o zaman siyasiler ne yapıyordu? Partiyi onlara teslim etmişse o zaman AKP’nin yöneticileri ne yapıyordu? Tamam, polisi yargıyı teslim etmişler. O zaman Meclis’i de mi teslim etmişler? Bunlar ortaktı. Özellikle azmettiricilik hususunda eninde sonunda bunun hesabını verecekler. Şu an iktidardalar ve siyasi güçle bu hesabı geciktiriyorlar. Yargı bu kumpasların hesabını soracaktır.”
<< Önceki Haber Dursun Çiçek'ten 'Büyükanıt' iddiası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER