Dursun Özbek'ten sürpriz teklif

Galatasaray'da futbol şubesinin yönetildiği Sportif A.Ş.'nin yönetimini yenileme kararı alan başkan Dursun Özbek, geçmiş yıllarda Harry Kewell, Milan Baros, Abdul Kader Keita, Lucas Neill gibi dünyaca ünlü futbolcuları kulübe kazandıran Haldun Üstünel'e teklif götürdü.

Dursun Özbek'ten sürpriz teklif

Galatasaray’da başkan Dursun Özbek futbol takımındaki başarısız tablo üzerine radikal bir değişikliğe imza atma kararı aldı.

Sarı kırmızılı kulübün 1 numaralı ismi ortaya çıkan tablo nedeni ile Sportif Yönetim Kurulu’nu sil baştan düzenleyecek. 

Futbolun idare edildiği Sportif AŞ Yönetim Kurulu’nda köklü değişikliklere imza atılacak.

TECRÜBELİ İSİMLER GELECEK

Hürriyet'ten Ali Naci Küçük'ün haberine göre olağanüstü Seçimli Genel Kurul’un Galatasaray Kulübü’ne zarar vereceği görüşünde olan başkan Özbek, bu yüzden seçim yapıp yönetimini değiştirmeye sıcak bakmıyor. 

Özbek’e göre, Galatasaray’da yönetimsel olarak bir başarısızlık söz konusu değil. Başarısız olunan tek nokta futbol takımı ve şubesi…Bu yüzden de yönetim yerine Başkan Özbek, futbolun idare edildiği kurulda değişime gitmeye karar verdi.

-Buna göre Galatasaray’da Başkan Dursun Özbek’in başkanı olduğu ve toplam 6 üye ile birlikte 7 kişiden oluşan Sportif AŞ Yönetim Kurulu’nda değişikliğe gidilecek.

-Yönetim Kurulu’na daha önce futbol şubesinde görev almış ve Galatasaray camiasının yakından tanıdığı, tecrübe sahibi olan idareciler alınacak.

TRANSFERE KARIŞILMAYACAK

-Bundan böyle futbolla ilgili her karar, sözde değil net şekilde sadece Sportif AŞ Yönetim Kurulu tarafından alınacak

-Galatasaray Yönetim Kurulu’nun, Florya ve futbol ile ilgili bir bağlantısı olmayacak. Söz ve karar hakkı sadece Sportif AŞ Yönetim Kurulu’nda olacak

-Transfer, kadro oluşumu ve yapılanması, futbol ile ilgili konular yönetim kurulu kontrolünde olmayacak.

ÜSTÜNEL'E TEKLİF YAPILDI

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, futbolun yönetileceği Sportif AŞ Yönetim Kurulu’nu yenileme çalışmalarına start verdi. Sarı kırmızılı kulübün 1 numaralı ismi Özbek, Haldun Üstünel’e teklif götürdü.

Adnan Polat döneminde görev yapan Üstünel, Dursun Özbek’ten gelen teklifi teşekkür ederek kabul etmedi.

Futbolda idarecilik tecrübesi olan isimlerden oluşan bir ekip oluşturmak isteyen Dursun Özbek’in 2 hafta içinde listesini netleştirmesi bekleniyor

ALİ DÜRÜST MODELİ

Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, kısaca geçen sezonki ‘Ali Dürüst’ modelini örnek alacak.

Geçtiğimiz yıl Özbek’in de başkan yardımcısı olarak görev yaptığı Duygun Yarsuvat döneminde, Ali Dürüst Sportif AŞ Yönetim Kurulunda yer almış ve futbol şubesinde mesai harcamıştı.

Özbek, bu modeli örnek alıp kısaca olağanüstü seçimli genel kurula gitmek istemiyor.

Kaynak: Hürriyet
<< Önceki Haber Dursun Özbek'ten sürpriz teklif Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER