Duruşma öncesi konuştu: 'Hesap sormaya gidiyorum'
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Cuma, Kasım 22 2024
CHP'nin 7. Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın şikâyetiyle açılan hakaret davasında 11 yıl 8 ay hapis ve siyasi yasak istemiyle hâkim karşısına çıkacak.
CHP'nin 7. Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın şikâyetiyle açılan hakaret davasında bugün saat 14.00'te hâkim karşısına çıkacak. Kılıçdaroğlu 11 yıl 8 ay hapis ve siyasi yasak istemiyle yargılanıyor.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 7'nci Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın şikayeti üzerine açılan hakaret davasının ilk duruşması bugün Ankara 57. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülecek. Kılıçdaroğlu katılma kararı aldığı davada 11 yıl 8 aya kadar hapis ve siyasi yasak istemi bulunuyor.
KILIÇDAROĞLU NE İLE YARGILANIYOR?
Kılıçdaroğlu'nun avukatı Celal Çelik davanın gerekçesini ''Erdoğan'ın şikayeti üzerine açılan hakaret davası" olduğunu aktardı. Söz konusu davanın 17-25 Aralık 2013 yolsuzluk soruşturmalarının ardından Kılıçdaroğlu'nun dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik kullandığı ifadeler nedeniyle açıldığı öğrenildi.
BAKAN TUNÇ'TAN KILIÇDAROĞLU AÇIKLAMASI
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, gazetecilere yaptığı açıklama Kılıçdaroğlu hakkındaki davaya da değinerek, eski CHP lideri ile ilgili halihazırda devam eden 9 dava ve 5 soruşturmanın bulunduğunu kaydetti.
Tunç, "Sayın Cumhurbaşkanımıza ağza alınmayacak, toplumun kabul etmeyeceği ifadelerden dolayı soruşturma açılmıştı. Silifke'de Erdemli'de gerçekleşen bu konuşmalarda dosyalar birleştirilmiş, dava devam ediyor. Siyasetçilerimizin konuşmalarını yaparken, yapıcı siyaset yaptıklarında kazançlı çıkacaklarını ifade ediyoruz. Şu anda Kılıçdaroğlu ile ilgili devam eden 9 dava ve 5 soruşturma var" ifadelerini kullandı.
KILIÇDAROĞLU'NDAN ÇAĞRI
Kılıçdaroğlu ise hakkında açılan davaya ilişkin X hesabından "Safları sıklaştırın" başlığıyla yayınladığı videoda, "Savunma yapmaya gidiyorum
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Amerika rüyasını bitiren karar: Trump 36 yıllık vize uygulamasını kaldırıyor2.Cem Küçük de battı: Ayakkabı firması ekonomik krize direnemedi3.Düşen uçak ile kule arasındaki son konuşmalar netleşti! İşte o anlar!4.Gözaltına alınmaktan kurtulamadı: Özel laboratuvara test yaptırmıştı!5.AKP'li Şamil Tayyar'ın dediği çıkacak mı?
6.Kara para soruşturması saraya uzandı: Erdoğan'ın danışmanı şüpheli olarak...7.Bahçeli'nin düşen uçakla ilgili şüphesi ne? 'Böyle bir dönemde düşündürücü...'8.Adli Tıp sonuçları pozitif çıkan Sadettin Saran özel bir laboratuvara test verdi!9.11. Yargı paketi tamam 50 Bin Mahkuma af geliyor: Siyasiler hariç10.TBB Başkanı Sağkan'dan Sadettin Saran tepkisi: 'Hukuka aykırı'

SAFVET SENİH

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL

HÜSEYİN ODABAŞI

ABDULLAH AYMAZ
ÇOK OKUNAN HABERLER

Amerika rüyasını bitiren karar: Trump 36 yıllık vi...

Cem Küçük de battı: Ayakkabı firması ekonomik kriz...

Düşen uçak ile kule arasındaki son konuşmalar netl...

Gözaltına alınmaktan kurtulamadı: Özel laboratuvar...

AKP'li Şamil Tayyar'ın dediği çıkacak mı?


