Düşen Rus uçağına Mısır'dan flaş açıklama

Mısır: Sina'da düşen Rus yolcu uçağında, terör saldırısı izine rastlanmadı.

Düşen Rus uçağına Mısır'dan flaş açıklama

Mısır teknik heyeti, ülkenin turizim şehri Şarm El-Şeyh'ten kalktıktan 23 dakika sonra 224 yolcusuyla yere çakılan Rus yolcu uçağının bir terör saldırısı sonucu düşmediğini açıkladı.

Mısır'ın Şarm El Şeyh kentinden Rusya'nın St. Petersburg kentine gitmek üzere havalanan Rus Metrojet Havayolları'na ait uçak, 30 Ekim'de kalktıktan 23 dakika sonra yere çakılmıştı. İçinde 17 çocuğun da bulunduğu 224 kişi hayatını kaybetmişti. Yaklaşık altı haftadır düşürülme nedeni netlik kazanmayan uçakla ilgili olayı araştıran Mısırlılardan oluşan teknik heyet ilk açıklamasını yaptı. Heyet, düşen Rus yolcu uçağında bir terörü saldırısı izine rastlamadıklarını duyurdu. Açıklamada, ne dışarıdan vurulduğu ile ne de içine konulan bir bombayla patlatıldığına dair uçakta bir bulguya rastlamadıkları aktarıldı.

Geçen ay Rusya Havacılık Kurumu'na ait teknik ekip ise araştırmalarının sonunda, yolcu uçağının içine yerleştirilen bir düzenekle düşürüldüğünü belirtmişti. Ayrıca ABD ve İngiltere'den en üst seviyede yapılan açıklamalarda da uçağın bir terör saldırısı sonucu düşürüldüğü fikrinin ağır bastığı vurgulanmıştı.

Öte yandan IŞİD'e bağlı Sina Vilayeti terör örgütü ise uçağı kendilerinin düşürdüklerini iddia etmişti. Uçağı, bir kişi vasıtasıyla yerleştirdiği düzenekle düşürdüklerini ileri süren terör örgütü, geçen ay olayla ilgili düzenek resimlerini sosyal paylaşım ağlarından yayınlamıştı.

CHA
<< Önceki Haber Düşen Rus uçağına Mısır'dan flaş açıklama Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER