Duvarı delerek PTT ve banka soyan çete elemanları tutuklandı


Kocaeli, Sakarya ve İstanbul'da 1 ayda 2 banka ile 4 PTT şubesinin duvarlarını delerek hırsızlık yaptıkları iddia edilen yabancı uyruklu 6 kişi tutuklandı. Kocaeli, Sakarya ve İstanbul'da yaşanan PTT ve banka soygunlarını takibe alan Kocaeli Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, MOBESE, PTS ve güvenlik kameralarından yola çıkarak zanlıların kimliği tespit etmeyi başardı.

Hepsi de yabancı uyruklu zanlıların bir süre önce yurt dışına çıktığını belirleyen ekipler, aynı şahısların hava yolu ile yeniden İstanbul'a geldikleri ve İstanbul'da bulunan bir banka şubesini soymaya çalıştıklarını tespit etmesi üzerine zanlıların İstanbul Tuzla'da kaldıkları rezidansa operasyon düzenlendi. Operasyonda Kosova uyruklu oldukları öğrenilen N.R., B.G., J.X. ve S.B. ile Makedonya uyruklu B.A. ile Arnavutluk uyruklu N.V. isimli 6 kişi gözaltına alındı. Rezidansta yapılan aramalarda ise zanlıların soygunda kullandıkları bir adet darbeli matkap, bir adet spiral ve iki adet kurbacık ele geçirildi.

Zanlıların 18 Kasım'da Kartepe Derbent PTT Şubesi'nde, 20 Kasım'da Dilovası PTT Şubesi'nde, 22 Kasım'da Gebze'de bir banka şubesinde, 20 Kasım'da Sakarya Serdivan PTT Şubesi'nde, 11 Aralık'ta Sakarya Serdivan PTT Baş Müdürlüğü'nde ve son olarak İstanbul'da bulunan bir banka şubesinde meydana gelen duvar delmek suretiyle iş yerinden hırsızlık olaylarının faili oldukları tespit edildi. Asayiş Şube Müdürlüğü'nde işlemleri tamamlanan yabancı uyruklu 6 kişi sabah saatlerinde adliyeye sevk edildi.

Zanlıların tamamının tutuklandığı bildirildi. CİHAN
<< Önceki Haber Duvarı delerek PTT ve banka soyan çete elemanları tutuklandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER